Digitale Werkplek Educatie | Onderwijs

Efficiënter samenwerken en (straks) leren dankzij maatwerkoplossing voor standaard prijs.

Case

Goed onderwijs is het bestaansrecht van elk ROC. Digitale communicatie, online samenwerken en leren, vormen daarbij steeds meer een integraal onderdeel van het curriculum. Leerlingen en ROC-medewerkers verwachten daarom van hun opleidingsinstituut een digitale werk- en leeromgeving waarin ze efficiënt kunnen samenwerken en informatie delen.

Het ROC Kop van Noord-Holland zoekt daarom een oplossing waarmee allereerst haar onderwijzend en ondersteunend personeel beter en efficiënter kan samenwerken en communiceren. In een latere fase moeten ook de leerlingen kunnen samenwerken en leren via dit platform. Daarbij zoekt het ROC naar een oplossing die haar kracht in het onderwijs al bewezen heeft.

Het ROC Kop van Noord-Holland kiest voor het samenwerkingsportaal van Macaw
"We kunnen nu niet meer zonder."

John Dijkman

Hoofd afdeling automatisering

Concept & Oplossing

Het ROC Kop van Noord-Holland kiest daarom heel weloverwogen voor het samenwerkingsportaal dat Macaw eerder ontwikkelde: de Digitale Werkplek Educatie. Dit portaal is gebouwd op Office 365 van Microsoft en is een beproefde oplossing waarin de ervaringen van verschillende ROC’s zijn verwerkt.
Het portaal is ingericht naar de wensen van de verschillende gebruikersgroepen binnen het ROC. Deze omgeving bevat onder andere een landingspagina, afdelingspagina’s, een centraal nieuwsoverzicht, alle vacatures en gepersonaliseerde links naar diverse applicaties. Daarmee heeft het ROC één geïntegreerd communicatieportaal, uiteraard in hun eigen stijl.

Resultaat

Het portaal Digitale Werkplek Educatie zoals ingericht bij het ROC biedt het beste van twee werelden. Een schaalbare maatwerkoplossing tegen een standaard tarief. Het personeel hoeft niet langer meer te zoeken in verschillende bronnen en applicaties naar nieuws en informatie. Er is nog maar één plek waar zij de juiste informatie over het ROC en hun werk kunnen vinden. Dat geldt nu al voor het personeel en straks ook voor de leerlingen.
Het platform is stabiel omdat het gebruik maakt van proven technology. Deze configuratie levert daarom een uitstekende en betrouwbare performance, deugdelijke beveiliging, is eenvoudig te beheren nu en in te toekomst en is gemakkelijk uit te breiden. Dat scheelt het ROC ontwikkeltijd, projectrisico’s en kosten. En de gebruikers kunnen met deze oplossing vanaf elk apparaat hun kennis eenvoudig vinden en delen. Want daar is het in het onderwijs toch om te doen.

Meer cases