Macaw.nl/Employee Empowerment

Employee Empowerment

Meer ontdekken
Koplopers van de Digital Transformation onderscheiden zich vaak doordat zij veel aandacht besteden aan het vermogen van medewerkers om creatief gebruik te maken van data en technologie en daarmee hun werk effectiever te maken of klanten beter te bedienen. We spreken zelfs van Bionic companies wanneer bedrijven er in slagen mens en technologie te organiseren rondom bedrijfsdoelen en daarmee onevenredig veel competitief vermogen ontwikkelen.

Duurzaam

Veel organisaties proberen nieuw digitaal talent te rekruteren om dit proces te versterken. Er is echter al genoeg talent in organisaties aanwezig. Talent kenmerkt zich namelijk vooral door de houding en het vermogen van mensen om zich snel nieuwe kennis en vaardigheden eigen te maken. Koplopers in de Digital Transformation onderscheiden zich dan ook doordat zij zich richten op het ontwikkelen en laten groeien van hun bestaande medewerkers en daarmee nieuwe capabilities koppelen aan ervaring en inzicht van de eigen organisatie. Een veel duurzamer model, waarmee deze organisaties er in slagen zich continu snel aante passen aan andere omstandigheden in de markt.

De Employee Journey

Nieuwe technologie laten landen in organisaties is echter niet altijd even eenvoudig. Steeds meer organisaties investeren daarom change en adoptie bij het laten landen van data en technologie bij hun medewerkers. En besteden meer aandacht aan het koppelen van employee journeys aan customer journeys bij het ontwerpen van hun digitale toolset.

Data

Data wordt vaak beschreven als het nieuwe goud van organisaties, maar het komt slechts tot waarde bij de mensen die data kunnen omzetten naar inzicht en actie. Mensen op de werkvloer. Data moet daarom door de organisatie stromen en medewerkers moeten geholpen worden met een toolset waarmee zij op een gecontroleerde manier met die dat kunnen werken.

Hybride werken

De pandemie heeft een enorme versnelling gegeven aan het digitaal samenwerken. Met het op- en afschalen van maatregelen hebben we ook leren omgaan met het fenomeen hybride werken, en medewerkers willen niet meer terug naar de oude situatie.

Volgens Forrester zullen organisaties met een “100% op kantoor” beleid te maken krijgen met een personeelsverloop dat kan oplopen tot wel 2,5% per maand. En dat in een tijd dat nieuwe mensen niet te vinden zijn. Hybride werken goed inrichten en faciliteren is dus van vitaal belang geworden.

Low-code No-code

Er is meer vraag dan aanbod als het gaat over IT. De “business” overvraagt en IT kan niet voldoende leveren. Waar de digitale koplopers of bionic companies zich mee onderscheiden is de inzet van “Fusion Teams”. Groepen waarin IT en Business professionals met behulp van Low-code No-Code tooling er in slagen snel en flexibel kleine maar impactvolle oplossingen te maken. IT zorgt voor architectuur, governance, best practices en de Business stapt zelf in met logica en stuurt op waarde. Enorm verfrissend en op dit moment nog erg onderscheidend.

Advies op maat?
Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Contact
Gerelateerde diensten
Bekijk alle diensten
Cases waar we trots op zijn

Klaverblad Verzekeringen schakelt Macaw in om Future of Work-wensen te realiseren

Microsoft SharePoint en Teams helpen Klaverblad Verzekeringen makkelijker samen te werken, efficiënter te communiceren en informatie snel en eenvoudig te delen.

Cases waar we trots op zijn

Schoeller Allibert verhoogt productiviteit medewerkers door adoptie Office 365

Internationale onderneming Schoeller Allibert was op zoek naar een wereldwijd samenwerkings- en communicatieplatform. Met Office 365 weten medewerkers elkaar nu makkelijk te vinden en stijgt de productiviteit. Iedereen heeft toegang tot een optimaal ingerichte én veilige digitale werkplek. Dagelijks maken ruim 1000 medewerkers gebruik van het platform en ruim 800 personen van het geïntegreerde Microsoft Teams.

Schoeller Allibert Office 365 platform
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
4
Onze positie in Great Place to Work Nederland 2020
01 / 06

Talent binnenhalen en behouden? Met de tips uit dit whitepaper creëer je een fantastische employee experience

Contact