Macaw.nl/Events/Live events/Flexibilisering en Modularisering in het onderwijs

Flexibilisering en Modularisering in het onderwijs
5 oktober 2023

Aanmelden

Wat kun je verwachten?

Tijdens het event “Flexibilisering en Modularisering in het onderwijs” gaat
Macaw samen met Microsoft én onderwijsinstellingen in op wat dit thema betekent voor het onderwijs.
Aangevlogen vanuit Leven Lang Ontwikkelen en de ‘waarom-vraag’ is de belangrijkste boodschap voor succes het hebben van een gemeenschappelijk doel met onderwijs, ICT en partijen in de regio. Vanuit Data-ondersteund onderwijs wordt verder ingegaan op de impact op de informatiehuishouding, ondersteunende systemen en business intelligence. Wat betekent het voor Informatiemanagers en ict-verantwoordelijken die achter de schermen regelen dat data wordt verzameld, opgeslagen, gedeeld en geanalyseerd en dat dat volgens de regels gebeurt?

Op basis van 18 jaar ervaring in het onderwijs en de daarbij ondersteunende Microsoft technologie heeft Macaw de unieke oplossing ‘Data Platform voor het Onderwijs (DPO)’ ontwikkeld. Dit platform wordt inmiddels door 17 MBO-instellingen ingezet en zorgt ervoor dat
alle relevante data altijd en overal veilig beschikbaar is voor de gebruikers.

Doelgroep voor dit evenement is degene die geïnteresseerd is in data-gedreven onderwijs en wat het thema flexibilisering en modularisering voor een impact heeft op de informatiehuishouding van de organisatie.

Programma en tijden

Ontvangst: 09:00 uur
Aanvang programma: 09:30

  • Claudia Beemster vliegt het thema aan vanuit Lang Leven Ontwikkelen en de ‘waarom-vraag’.
  • Dagmar Lens over haar visie op toekomstgericht onderwijs vanuit het Microsoft perspectief.
  • Sprekers vanuit mboRijnland en MBO Amersfoort gaan in op wat dit thema vanuit de praktijk betekent;
  • Marc Lelijveld van Macaw over Microsoft Fabric in relatie tot het Data Platform voor het Onderwijs.

Na dit programma sluiten we de dag af met een gezellige lunch. 

Sessies en Sprekers

Claudia Beemster

Claudia is Projectmanager Leven Lang Ontwikkelingen (LLO). Door haar jarenlange ervaring in de educatiewereld heeft Claudia een krachtige visie op het onderwijs ontwikkeld. In Claudia’s overtuiging is het belangrijk dat een lang leven ontwikkelen niet als een doel op zich gezien wordt, maar het te koppelen aan de strategie van jouw school waarbij het gaat om continuïteit bieden en om onderwijs steeds te verbeteren en efficiënter te maken.

Claudia_Beemster
Claudia Beemster - Projectleider Flexibilisering & Modularisering bij MBO digitaal

Astrid de Witte van MBO Amersfoort

Sprekers Alexander Dortland van mboRijnland en Astrid de Witte van MBO Amersfoort komen vertellen welke impact het thema heeft op en wat hun onderwijsinstelling doet ten aanzien van de inrichting van de informatiehuishouding.

witte
Astrid de Witte - Informatiemanagement

Alexander Dortland van mboRijnland

Sprekers Alexander Dortland van mboRijnland en Astrid de Witte van MBO Amersfoort komen vertellen welke impact het thema heeft op en wat hun onderwijsinstelling doet ten aanzien van de inrichting van de informatiehuishouding.

GH_img
Alexander Dortland - Enterprise Architect en Programma Manager

Dagmar Lens

Dagmar werkt al bijna 4 jaar als Education & Research lead bij Microsoft. Samen met het Educatieteam van Microsoft heeft ze als missie om alle onderwijzers en leerlingen in staat te stellen om meer te bereiken. Dagmar helpt onderwijs- en onderzoeksinstellingen om te innoveren en te transformeren, een cultuur van levenslang leren te stimuleren en ervoor te zorgen dat studenten met toekomstgerichte vaardigheden zijn voorbereid op de banen van de toekomst.

dagmar_lens
Dagmar Lens - Education & Research lead bij Microsoft

Marc Lelijveld

Marc is een Power BI enthousiasteling, publieke spreker en gepassioneerd voor alles wat data omzet in actie! Werkzaam bij Macaw in Nederland als Data & Analytics consultant. Daarnaast is Marc actief in de Power BI community, waardoor hij de Power BI Most valuable person titel heeft bemachtigd. Vanuit de rol van Marc is hij al jaren betrokken bij Microsoft Fabric - ver voordat het op de markt werd gebracht.

Marc Lelijveld
Marc Lelijveld - Solution Architect Data & Analytics Macaw (MVP)
01 / 05

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via contact@macaw.nl of bel naar 023 – 20 60 600.

Meld je nu aan!
Aanmelden
Contact