Cloudmigratie

Heeft je organisatie de keuze gemaakt om over te stappen naar de cloud? Dan zijn er heel wat elementen waar je rekening mee dient te houden. Hoewel de cloud vele voordelen biedt, blijkt de reis ernaartoe vaak meer hobbels te bevatten dan vooraf gedacht. Het goed in kaart brengen van alle behoeften rond IT- en businessprocessen is een complexe taak. Om een soepele migratie te realiseren, heb je een ervaren en betrouwbare reisleider nodig.

Waarom Macaw als Cloud reisleider?

Macaw begeleidt je bij het nemen van de juiste route naar de cloud. Een route die precies is afgestemd op jouw organisatie. We denken niet alleen mee op strategisch vlak, maar houden ook rekening met de gewenste operationele uitvoering. De belangrijkste redenen om te kiezen voor Macaw op een rijtje:
- Officiële Microsoft Partner;
- Service op het gehele Microsoft Azure-platform;
- Proactieve bescherming en kostenbesparing;
- Deskundig in automatiseren;
- Hoogwaardige support;
- Hoogste klantwaardering volgens Giarte;
- Veel kennis van wet- en regelgeving;
- ISO27001-gecertificeerd.

De migratie naar de cloud bestaat uit verschillende fases. Van oriëntatie, planning en actie, tot het optimaliseren van de cloudstrategie. Een continue cyclus van meten, vergelijken en bijstellen. Macaw helpt je in iedere fase bij het maken van de juiste keuzes.

Het Cloudmigratie Assessment

Samen met de klant gaan we aan de slag met het Cloudmigratie Assessment. Middels dit assessment verkrijg je inzicht in relaties en afhankelijkheden tussen applicaties, gegevens, databases en de onderliggende infrastructuur die de bedrijfsvoering ondersteunt. Het assessment bestaat uit drie belangrijke onderdelen, namelijk 1.) De Roadmap, 2.) De Fundamentals en 3.) Security.

  1. De Roadmap
    Allereerst gaan we aan de slag met de Roadmap. Hiermee geven we je binnen tien dagen een overzicht van alle factoren die een rol spelen bij de migratie naar de cloud. Denk aan de infrastructuur, processen, applicaties, relevante kenmerken en onderlinge relaties en afhankelijkheden. Op basis daarvan stippelen we de route uit die het beste bij jouw organisatie past.
  2. De Fundamentals
    Voor ieder IT-initiatief geldt dat er een sterk technologisch fundament moet staan. Macaw hanteert bij het samenstellen van het fundament drie focusgebieden, 1.) beveiliging en privacy, 2.) reduceren van kosten en 3.) snelheid en beschikbaarheid. Om je te ondersteunen bij de uitvoering heeft Macaw de Azure Fundamentals Fasttrack ontwikkeld. Afhankelijk van de behoefte - van begeleiding bij de opstart tot volledige ontzorging - kies je het pakket dat aansluit bij de wensen van jouw organisatie.
  3. Security
    De beveiliging van data is iets dat in elk facet van de migratie naar de cloud prioriteit heeft. Het gaat hierbij niet alleen om het in kaart brengen van de risico’s en het beschermen van systemen door middel van bijvoorbeeld twofactor-authentication en firewalls, maar ook om het back-uppen van je data. Macaw ondersteunt je bij het behouden van de controle over je data. Hoe we hierbij te werk gaan lees je hier.

Meer weten over onze aanpak? Neem dan contact op met onze expert Johan via het contactformulier hieronder.

Johan van den Boogaard
Manager Outsourcing Services