Cloud

Cloud on your terms. Flexibele en schaalbare IT tegen lage kosten. De wens van iedere IT- en businessmanager en nu ook echt mogelijk met cloud-technologie.

De markt voor cloud-oplossingen is volop in beweging en op weg om meer volwassen te worden. Steeds meer organisaties zien de kansen die cloud-technologie biedt. Het biedt grotere flexibiliteit, snelheid en kwaliteit, in combinatie met lagere kosten en overhead. Gecombineerd met de juiste interne en externe dienstverlening geeft het business, marketing en IT-managers de mogelijkheid het stuur in eigen handen te nemen. Cloud is daarmee in feite niet meer dan een logische volgende stap in de IT-wereld. Met cloud-technologie ontstaat er een nieuw platform voor innovatie.

Het is daarom tijd voor een nieuwe koers in IT. Een koers waarbij uw business de vrijheid krijgt succesvol te zijn in de richting die u wilt en laat landen op de plek die u heeft gekozen. Een koers die niet afhangt van het beperkte bereik of de verplichte paden, maar één die maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden van cloud-technologie. Het is tijd voor ‘cloud on your terms’.
We zijn er van overtuigd dat voor het succes van uw business u zelf in de ‘pilot seat’ moet zitten. Met uw kennis en inzicht moet u de beste koers kunnen uitzetten, waarbij alle daartoe beschikbare en noodzakelijke IT-middelen de efficiency verhogen. Ontdek wat cloud-technologie voor uw organisatie kan betekenen. Of dat de public cloud is of toch liever een private cloud. Of misschien wel gecombineerd in een hybride cloud. Welke oplossing u ook kiest, hij wordt vandaag al gerealiseerd en u bent verzekerd van een toekomstvast IT-landschap. Zoals u het wilt. You’re the pilot. Take Control.

Wilt u hierover verder praten met ons? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Onze Expertise


MICROSOFT CLOUD

Macaw werk optimaal met de service Cloud Power
De Microsoft cloud gaat over het leveren van services en kent daarin drie modellen: Infrastructure-as-a-Service (host), Platform-as-a-Service (build) en Software-as-a-Service (consume). De drie bekendste vormen van cloud zijn de private cloud, de publieke cloud en de hybride cloud. De vraag of cloud voor u, en op uw voorwaarden, een oplossing kan bieden, vraagt om een gedegen aanpak. Het inzetten van cloud-oplossingen is volgens ons een strategische keuze die operationele consequenties heeft en niet andersom. Wilt u meer inzicht in wat cloud voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

CLOUD PLATFORM

Macaw werk optimaal met de service Windows Azure
Microsoft Azure is het cloudplatform van Microsoft dat bestaat uit een besturingssysteem, een relationele database en webservices die extra beveiligde connectiviteit en federatieve toegangscontrole voor toepassingen bieden. Voor organisaties betekent dit een vertrouwde ontwikkelomgeving in de cloud met on-demand schaalbaarheid en toepassingen die sneller klaar zijn voor gebruik. Ideaal voor nieuwe applicaties of recente webapplicaties met een hoge (piek)belasting.

 

PURPLE CLOUD

Macaw beschikt over een private cloud-omgeving dat in één van de modernste datacenters van Amsterdam is gevestigd. Deze omgeving biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor zowel hybride als een full hosted infrastructuur waarbij wij 24x7 het volledige beheer verzorgen. De Macaw private cloud omgeving is tevens te gebruiken in combinatie met Microsoft Office 365 scenario’s waarbij u een virtual machine toegewezen krijgt om bijvoorbeeld ‘single sign on’ en fileshares mogelijk te maken. De private cloud van Macaw biedt dus nagenoeg dezelfde voordelen als public cloud oplossingen van onder andere Microsoft en Amazon met als extra zekerheid, indien van toepassing, dat uw data fysiek in Amsterdam blijft.

DIGITALE WERKPLEK IN DE CLOUD

De moderne medewerkers van vandaag willen niet alleen op kantoor maar ook thuis, onderweg of bij klanten kunnen doorwerken. Vergroot de betrokkenheid en verbindt medewerkers aan uw organisatie door hen een dynamische omgeving te bieden. Een digitale werkplek die altijd en overal op het apparaat van uw keuze, zoals PC, tablet of telefoon, online en offline toegankelijk is. Een functioneel gereedschap voor documentbeheer, projectmanagement, werkstromen, communicatie en sociale interactie. Een naadloze integratie van teamsites, documenten, mail, agenda, chat en online vergaderen. In een veilige omgeving afgestemd op gebruikers in hun eigen rol. Informeer naar de mogelijkheden

WERKPLEKBEHEER UIT DE CLOUD

Wilt u beschikken over werkstations die altijd zijn voorzien van de meest actuele technologie in een veilige en stabiele omgeving? Waar u nagenoeg geen omkijken naar heeft, zodat u zich volledig kunt focussen op het ondersteunen van nieuwe initiatieven? Geef uw werkstations dan in beheer aan ons. Wij zorgen voor de uitrol van nieuwe software updates, het volledige beheer en optimalisatie van de werkplek. Door de inzet van centrale beheertooling worden uw werkstations, laptops, tablets en mobiele telefoons remote, op locatie of in een combinatie beheerd waardoor u altijd beschikt over werkstations met actuele veilige en stabiele software. Informeer naar de mogelijkheden.

ENTERPRISE MOBILITY
Macaw werk optimaal met de service Microsoft Dynamics CRM en Windows Azure
Slimme apps ondersteunen uw mobiele werkers om efficiënter hun werk te kunnen uitvoeren. Vaak zijn deze apps gekoppeld met uw backoffice systemen waarbij identity management een belangrijke rol speelt. Bij voorkeur geen complexe koppeling met uw backoffice (ERP en CRM) applicaties, maar simpel en eenvoudig te gebruiken app’s specifiek voor bijvoorbeeld een taak, afgestemd op het mobiele werken.

Harry Boers
Strateeg