Het Cloud Roadmap Assessment

De oplossing voor een soepele transitie naar de cloud

Hoewel veel organisaties de voordelen van de cloud inzien en de overstap trachten te maken, blijkt dit in de praktijk vaak een grotere uitdaging dan verwacht. Het in kaart brengen van de huidige IT-omgeving en de diverse behoeften rondom IT- en businessprocessen is een complexe en tijdrovende opdracht. En wat dacht je van het afstemmen van de uiteenlopende diensten die samen de cloudoplossing vormen?

Daarom heeft Macaw het Cloud Roadmap Assessment ontwikkeld. Deze aanpak helpt organisaties om op een soepele wijze van de huidige situatie naar de cloud over te stappen.

Waarom een Cloud Roadmap?

Organisaties die (een deel van) hun IT-processen naar de cloud willen verplaatsen, zijn vaak genoodzaakt om met verschillende partijen samen te werken om de bestaande IT-omgeving te inventariseren. Dit neemt veel kostbare tijd en energie in beslag. Met een duidelijke aanpak in de vorm van een Roadmap is dit niet langer nodig en heb je slechts één aanspreekpunt. Ook hoef je niet meer zelf uit te zoeken of de verschillende diensten die samen een cloudoplossing vormen wel compatibel met elkaar zijn.

Het Cloud Roadmap Assessment

Om de reis naar de cloud goed te laten verlopen is het Cloud Roadmap Assessment ontwikkeld. De kracht van deze aanpak zit enerzijds in het gemak van het samenwerkingsplatform BlueDolphin en anderzijds in de jarenlange kennis en ervaring van IT-specialist Macaw. Met het Cloud Roadmap Assessment heb je binnen tien dagen een overzicht van alle factoren die een rol spelen bij de migratie naar de cloud. Denk aan de infrastructuur, processen, applicaties, relevante kenmerken en onderlinge relaties en afhankelijkheden. Op basis daarvan wordt een complete Roadmap opgesteld en stippelen we de route uit die het beste bij jouw organisatie past. Daar worden ook mogelijke optimalisatieslagen voor zowel IT- als businessprocessen in meegenomen. Vervolgens nemen we de implementatie en het beheer voor je uit handen om een soepele transitie naar de cloud mogelijk te maken.

De drie fases van het Cloud Roadmap Assessment

Fase 1: informatie verzamelen
Fase 2: werksessies & analyses
Fase 3: advies & businesscase

De voordelen voor jouw organisatie

  • Binnen tien dagen een compleet overzicht van de huidige IT-infrastructuur, applicaties en processen.
  • Binnen tien dagen inzicht in de Roadmap naar de cloud, inclusief een businesscase.
  • Waarborgen van de veiligheid van je organisatie op basis van moderne security-eisen.
  • Focus op de business, omdat de transitie en het beheer voor je uit handen worden genomen.
  • Altijd één deskundig aanspreekpunt met veel kennis en ervaring.

Wanneer de Roadmap is opgesteld, kun je beginnen aan de uitvoering van de transitie. Om je hierbij te ondersteunen heeft Macaw de Azure Fundamentals Fasttrack ontwikkeld.

Meer informatie over het Cloud Roadmap Assessment? Onze expert Johan is gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties naar de cloud.Hij helpt je graag verder! Neem contact op via het contactformulier hieronder.

Johan van den Boogaard
Manager Outsourcing Services