Self Service BI & Analytics

Organisaties worden vandaag de dag geacht in staat zijn de klant optimaal te bedienen, om de klant te geven wat hij verwacht, op het moment dat hij het verwacht. Alles om de ultieme customer engagement te bereiken. Om dit te kunnen doen, is het essentieel dat zowel de business als de individuele medewerker beslissingen kan baseren op basis van data. Dit wordt mogelijk door de zogenaamde 'Self Service-oplossingen'. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat binnen twee jaar 50% van de huidige BI & Analytics-oplossingen vervangen zijn door deze Self Service of hybride oplossingen. Hierbij levert IT de data, de tools en het dataplatform en maakt de business zelfstandig analyses, rapportages en dashboards en doet voorspellingen op basis hiervan.

Macaw gelooft in het succes van Self Service voor organisaties. Meer dan 40 gecertificeerde specialisten en generalisten implementeren dagelijks Self Service-oplossingen waarmee de basis voor betrouwbare Self-Service wordt gelegd. Dit doen we al meer dan 10 jaar in diverse branches. Ons uitgangspunt: de business in staat stellen om analyses uit te laten voeren op basis van interne en externe data en IT laten focussen op het faciliteren hiervan. Bovendien wordt hiermee de doorlooptijd voor het maken van rapportages sterk verkort en wordt er tooling gebruikt die voor medewerkers gebruiksvriendelijk en snel te leren is.

Het fundament: Microsoft Data Platform

Het Microsoft Data Platform vormt het fundament van onze oplossingen. Dit platform wordt door Gartner gezien als leidend in de markt, in het 'Magic Quadrant of BI & Analytics Platforms'. Vanzelfsprekend is Macaw Gold Certified Partner voor het Microsoft Data Platform en Microsoft Data Analytics. Bovendien beschikken we over een MVP Data Platform. Als tool voor de business werken we met Microsoft Power BI. Het vormt de sleutel naar succes met data binnen onze Self Service-oplossingen. Het bevat alle functionaliteit die wij noodzakelijk achten voor een succesvolle Self Service-oplossing.

Samenwerking met jouw organisatie

Om er voor te zorgen dat jij als organisatie het maximale uit het Self-Service Data Platform kunt halen begeleiden we jouw organisatie van a tot z. Voor een succesvolle implementatie en om het gebruik ervan tot een succes te maken.

Succesvolle implementatie

Onze specialisten werken nauw samen met de IT-afdeling van jouw organisatie waardoor het Self-Service Platform naadloos integreert in doelarchitecturen en bestaande processen. Waar mogelijk sluiten we het Self-Service Data Platform aan op de bestaande BI omgeving zodat we in enkele dagen de kracht van de Self Service oplossing kunnen aantonen in de organisatie. Wanneer die niet voor handen is, helpen we met de opbouw van een betrouwbaar Data Platform. Werk je in de cloud of on premise? Het Self-Service Data Platform en Power BI kan naar wens in de cloud of in jouw datacenter geïmplementeerd worden. Naast de techniek en betrouwbare data dragen we zorg voor het technisch en functioneel beheer van het Self-Service Data Platform en oplossingen die op het Platform landen. Daarbij vormt het inrichten van een juiste Data Governance en voldoen aan de AVG/GDPR wetgeving een belangrijk component binnen onze oplossingen.

Succesvol gebruik

We trainen de businessgebruikers en de IT-afdeling en faciliteren succes ten behoeve van een positieve Return On Investment (ROI). Enthousiasmeren en inspireren van de medewerker om zelfstandig aan de slag te gaan met rapportages, maakt hier centraal onderdeel van uit. Daarnaast helpen we actief mee met het bouwen van innovatieve Self Service-oplossingen toegespitst op jouw organisatie.

Deze aanpak maakt implementatie van het Self-Service Data Platform en Power BI binnen enkele weken mogelijk.

Meer weten? Bekijk de opname van het Webinar Power BI: 'Haal het maximale uit Power BI', lees onze succesverhalen bij PWN, Univé of Oasen of lees het blog van een onze experts '3 tips voor succesvol starten met Power BI'. 

Martijn Muilwijk
Data Evangelist

What's your challenge?