Social Collaboration

Betrokken personeel is een zegen voor het bedrijfsleven: hogere productiviteit, meer winst en een hogere omzet. Door uw medewerkers in staat te stellen alle eisen van het werk en leven eenvoudig met elkaar te verenigen en naadloos op elkaar aan te laten sluiten, creëert u een sociale business.

De werkplek van vandaag moet multifunctioneel, onafhankelijk van tijd en plaats, op elk apparaat bruikbaar zijn. Daarbij moet de functionaliteit voor verschillende mensen, met verschillende rollen, verschillende mogelijkheden hebben. Dit klinkt als een grote uitdaging, maar met de moderne cloud-technologie en de business productivity tools die vandaag tot onze beschikking staan een reële werkelijkheid.

Sociale bedrijfsprocessen en technologieën hebben de mogelijkheid om de manier waarop organisaties zich verbinden en samenwerken met hun klanten, partners en interne medewerkers, radicaal te verbeteren. Het resultaat is een ‘sociale business’. Het draagt bij aan het verbeteren van de interne samenwerking en het bevorderen van kennisdeling van uw medewerkers. En dat kan weer productiviteitswinst opleveren, bijvoorbeeld doordat uw organisatie sneller teams met de juiste expertise kan samenstellen.

De kracht van Office 365 hierin is dat werkprocessen en informatie in een online omgeving ondergebracht worden en dat daarmee een platform ontstaat waarmee vanaf elk apparaat altijd en overal samengewerkt kan worden.
Medewerkers hebben direct en zelfs, indien gewenst, zonder lokale installatie vooraf, toegang tot de bekende Microsoft Office-producten als Word, Excel en PowerPoint. Met tools als video vergaderen en zakelijke en publieke sociale netwerken kunnen medewerkers supersnel communiceren en berichten achterlaten met alle voordelen van het samen creëren en delen van notities, presentaties en zelfs hele werkbladen. Doordat ze ook inzicht hebben in elkaars beschikbaarheid, weten de medewerkers precies wanneer iemand direct benaderd kan worden, of beter een bericht achtergelaten kan worden.

Voor Macaw staat voorop dat een samenwerkingsomgeving moet voldoen aan de wensen van de medewerkers en aansluiten bij de organisatie. We pakken de bouw van zo'n omgeving daarom stapsgewijs aan, in nauwe samenwerking met u. Ook helpen we om de invoering in de organisatie succesvol te maken, met bijvoorbeeld training en het opzetten van governance.

Wilt u hierover verder praten met ons? Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Onze Expertise


DIGITALE WERKPLEK

Macaw werk optimaal met de service office 365
De moderne medewerkers van vandaag willen niet alleen op kantoor maar ook thuis, onderweg of bij klanten kunnen doorwerken. Vergroot de betrokkenheid en verbindt medewerkers aan uw organisatie door hen een dynamische omgeving te bieden. Een digitale werkplek die altijd en overal op het apparaat van uw keuze, zoals PC, tablet of telefoon, online en offline toegankelijk is. Een functioneel gereedschap voor documentbeheer, projectmanagement, werkstromen, communicatie en sociale interactie. Een naadloze integratie van teamsites, documenten, mail, agenda, chat en online vergaderen. In een veilige omgeving afgestemd op gebruikers in hun eigen rol. Informeer naar de mogelijkheden.

HET DIGITALE PLATFORM VOOR HET MBO
Macaw werk optimaal met de service office 365 en SQL server
Goed onderwijs leveren is het bestaansrecht van uw MBO-instelling. U wilt op een eenvoudige wijze verbanden kunnen leggen tussen de verschillende cijfers én onderbouwd verantwoording afleggen aan de Raad van Toezicht, onderwijsinspectie en andere overheidsinstellingen. Dit alles in een toekomstvaste digitale werk- en leeromgeving waarin deelnemers, docenten en het management effectief kunnen samenwerken en meegroeien naar een toekomst waarin uw deelnemers op basis van goed vakmanschap worden opgeleid, afgeleverd en daarmee succesvol zijn in hun toekomstige werkomgeving. Informeer naar de mogelijkheden.

ZAKELIJKE SOCIAL NETWERKEN


Yammer is dé social media tool van Microsoft waarmee op een laagdrempelige manier een sociaal privénetwerk wordt gerealiseerd. Medewerkers van verschillende afdelingen kunnen samenwerken vanaf verschillende locaties en met verschillende bedrijfsapps. Ze kunnen eenvoudig verbinding maken met de juiste mensen, informatie delen en projecten beheren. Er wordt meer bereikt en sneller gewerkt en ideeën gedeeld die u en uw bedrijf naar een hoger plan brengen. Yammer kan geïntegreerd worden binnen de bestaande SharePoint-omgeving of als losstaand social communicatiemiddel worden ingezet. Informeer naar de mogelijkheden.

PROJECT PORTFOLIO MANAGEMENT

Eenvoudig projecten plannen en samenwerken vanaf bijna elke locatie met de juiste hulpmiddelen voor projectmanagers, projectteams en besluitvormers. Met Project Online, dat wordt geleverd met Office 365, kunt u aan de slag gaan met projecten, de prioriteit bepalen van investeringen in projectportfolio's en vanaf vrijwel elke locatie op vrijwel elk apparaat de kwaliteit leveren die men verwacht. Informeer naar de mogelijkheden.

SHAREPOINT-MIGRATIE
Macaw werk optimaal met de service Sharepoint
Gebruikt u een oudere versie van SharePoint, bijvoorbeeld de 2007- of 2010-versie, en overweegt u de overstap naar SharePoint 2013 of zelfs SharePoint Online te maken? Wij helpen u graag het beste scenario voor uw situatie te kiezen. Uw strategische wensen en eisen worden uitgewerkt naar een technische vertaling van de architectuur die aansluit op uw bestaande IT-landschap en uw processen. Met de standaard out-of-the-box-functionaliteiten die SharePoint nu biedt heeft u geen complexe maatwerk oplossingen meer en creëert daarmee een beheersbaar platform, dat beter aansluit bij de wensen van de eindgebruikers. Informeer naar de mogelijkheden.

WERKPLEKBEHEER

Wilt u beschikken over werkstations die altijd zijn voorzien van de meest actuele technologie in een veilige en stabiele omgeving? Waar u nagenoeg geen omkijken naar heeft, zodat u zich volledig kunt focussen op het ondersteunen van nieuwe initiatieven? Geef uw werkstations dan in beheer aan ons. Wij zorgen voor de uitrol van nieuwe software updates, het volledige beheer en optimalisatie van de werkplek. Door de inzet van centrale beheertooling worden uw werkstations, laptops, tablets en mobiele telefoons remote, op locatie of in een combinatie beheerd waardoor u altijd beschikt over werkstations met actuele veilige en stabiele software. Informeer naar de mogelijkheden.

Harry Boers
Strateeg