System Integration

Toekomstbestendige software
Technologische ontwikkelingen halen elkaar bijna dagelijks in. Dat maakt het voor veel organisaties een uitdaging om te bepalen waar wel en waar niet in mee te gaan. De belangrijkste vraag die je jezelf dient te stellen, is of het huidige softwarelandschap nog toekomstbestendig is. Macaw helpt je bij het beantwoorden van deze vraag. Ons uitgangspunt hierbij is het ontwikkelen van hoogwaardige oplossingen die meer doen dan de initiële vraag van de klant te beantwoorden, door oplossingen te ontwikkelen die de klant succesvol maken.

Elke uitdaging op het gebied van bijvoorbeeld (Agile) Architecture, Consultancy, Modern Integration, Azure tot aan Business Apps gaan we graag aan. Macaw is Gold Microsoft Partner op het gebied van Application Development & Cloud Platform en Silver Microsoft Application Integrations Partner.

De beste developers
Bij Macaw stellen we de hoogste eisen aan de kennis en kunde van onze developers. We streven er elke dag naar de beste development masters van Europa te zijn. Ons team is continu bezig met het omzetten van de laatste technologische trends naar oplossingen die je organisatie succesvol maakt in haar uitdagingen. Hiervoor werken we met blended teams van meer dan 35 developers in zowel Nederland als Litouwen. Samen zijn zij in staat om onder andere complexe integraties en replatforming te realiseren op het hoogste niveau. Hierbij maken ze gebruik van de nieuwste technologieën zoals: Blockchain, IoT Edge, Low code frameworks en meer.

Om de grote diversiteit aan mogelijkheden duidelijk weer te geven, onderscheiden we de volgende vijf categorieën.

Business Apps
Veel interne businessprocessen zijn te vereenvoudigen in business applicaties, die te openen zijn op devices als laptops, telefoons en tablets. Onze ervaring is dat IT vaak te weinig tijd heeft om dergelijke nieuwe oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. PowerApps stelt de business in staat om dit, na een korte training, zelf te doen. Complexere apps kunnen door onze developers gebouwd worden. Welke oplossing je ook kiest, het is belangrijk om goed te monitoren waar de data uit de apps zich bevindt en hoe deze beveiligd is en blijft. Onze consultants vertellen je graag meer over de aanbevolen infrastructuur achter de business apps.

Modern integration
De meeste organisaties hebben door de jaren heen een divers softwarelandschap met vele applicaties opgebouwd. Deze applicaties staan op allerlei manieren met elkaar in verbinding. Dat maakt het lastig om het overzicht te bewaren en relevantie te bepalen. Onze developers helpen je te zorgen dat deze informatiestromen weer inzichtelijk worden.

Cloud assessment & training
De snelheid van technologische ontwikkelingen is dusdanig dat het voor veel developers lastig is om up to date te blijven. Dit kan ervoor zorgen dat je als organisatie slagkracht mist, die noodzakelijk is om de business optimaal te ondersteunen. Onze consultants kunnen jouw developers on the job coachen en trainen. Het niveau wordt bepaald door een start-assessment en tussentijds wordt de groei gemonitord door kleinere assessments. Dit kan per individu of per team op het gebied van o.a. cloud, nieuwe technologieën en ontwikkelingen.

Internet of Things (IoT)

Een groeiend aantal producten kan tegenwoordig 'slim' gemaakt worden, door er IoT-devices van te maken. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld te kunnen voorspellen of een product onderhoud nodig heeft of vervangen moet worden. Deze service biedt een bijzondere toegevoegde waarde om je klanten optimaal te kunnen bedienen. Laat je informeren over de mogelijkheden.

Agile Architecture

Om de huidige applicatiearchitectuur van je organisatie te transformeren in een flexibel en schaalbaar landschap heeft Macaw verschillende stappen ontwikkeld die je daarbij kunnen ondersteunen:

Quick consultancy-sessie
In een paar dagen tijd neemt ons team een deep dive in jouw landschap om eventuele pijnpunten te naar boven te halen en daarop vervolgens een advies uit te brengen.

Code review
Mocht blijken dat je al weet dat er in bestaande software onvolkomenheden zitten, dan kan Macaw een grondige kwaliteitsscan uitvoeren. Aan de hand van de uitkomsten kunnen onze developers snel en adequaat de eerste aanpassingen doen.

Break-down the monoliet / Replatforming
Waar het applicatielandschap van je organisatie een paar geleden nog vernieuwend kan zijn geweest, is het vandaag de dag vaak niet meer toereikend om toekomstige functionaliteiten te ondersteunen. Dergelijke monolitische systemen zijn door de jaren heen ontwikkeld en het doorvoeren van aanpassingen kost veel tijd. Ons team heeft veel ervaring met het opbreken van deze systemen naar agile systemen, waarbij direct gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologie in de cloud.

Regular Controls / Monitoring
Om te voorkomen dat er wederom een nieuw monolitisch platform gecreëerd wordt, is het van belang om het nieuwe platform te monitoren door middel van regelmatige controles. Ons team kan deze controles uitvoeren en je daarbij direct informeren over alle ontwikkelingen die betrekking op je platform hebben.

Adoptie
Het omzetten van je verouderde software naar nieuwe oplossingen is de eerste stap in het proces. De volgende stap is dat je medewerkers hiermee kunnen werken, zodat het optimaal benut gaat worden. Wij kunnen je medewerkers hierin begeleiden en ondersteunen.

Silverlight -> HTML5 interface
Microsoft heeft bekend gemaakt dat de nieuwe Edge brower Silverlight niet meer zal ondersteunen. HTML5 neemt vrijwel alle moderne video- en animatie-applicaties over. Ons team kan je ondersteunen in deze transitie door je huidige Silverlight om te zetten in HTML5.

Lees meer over System Integration in de volgende cases & blogs:

Michel Heijman
Principal Consultant

What's your challenge?