DevOps Support

Hoe realiseer je een gestroomlijnd DevOps-team binnen je organisatie?

Steeds meer organisaties zijn zich ervan bewust dat het samenvoegen van development en operations tot DevOps interessante voordelen biedt. Processen verlopen soepeler, medewerkers werken efficiënter samen en applicaties worden sneller op de markt gebracht. Maar hoe breng je die twee werelden, die al zo lang van elkaar gescheiden zijn en zo van karakter verschillen, bij elkaar?

Om een gestroomlijnd DevOps-team te realiseren, heeft Macaw ‘DevOps Support’ ontwikkeld. Deze dienst is gebouwd op de principes van DevOps en richt zich met name op het overbrengen van de juiste mindset en ondersteuning door middel van slimme tooling.

Welke voordelen behaal je met DevOps?

 • Efficiënte werkwijze met een zo klein mogelijke foutmarge
 • Soepele kennisdeling door korte lijnen
 • Apps van hoge kwaliteit
 • Snelle time to market

DevOps Support

Om organisaties te ondersteunen bij het opzetten en ontwikkelen van sterke DevOps-teams, heeft Macaw ‘DevOps Support’ ontwikkeld. Aan de hand van een beproefde methode en maatwerk, waarbij de volgende speerpunten de basis vormen:

 • Speerpunt 1: de DevOps mindset
  Het introduceren van nieuwe DevOps-patronen en werkwijzen vereist een andere mindset. Medewerkers moeten leren openstaan voor veranderingen en oude patronen loslaten. Denk aan agile samenwerken en meer focussen op kennisdeling dan voorheen. Met het introduceren van Macaw DevOps-specialisten in je ‘nieuwe’ DevOps team, worden medewerkers geleidelijk meegenomen in de DevOps-principes. De specialisten werken mee aan projecten en ondertussen ondersteunen en begeleiden ze de teamleden.
 • Speerpunt 2: sterke DevOps-tools
  Tools als Microsoft Azure DevOps vormen een sterke basis voor DevOps-teams. Het samenwerken in teams, visie, taken, versiebeheer en releasemanagement komen hier allemaal in samen. Medewerkers slaan er bijvoorbeeld niet alleen broncode in op, maar houden ook de backlog bij en brengen de software met behulp van Azure Pipelines naar productie.

Naast begeleiding van de DevOps-teamleden tijdens projecten, geeft Macaw workshops en bootcamps. Hierbij doen medewerkers niet alleen kennis op over de theorie van DevOps, maar leren ook op een praktische manier met de tooling werken.

Waarom DevOps met Macaw?

 • Voorloper en innovator op het gebied van DevOps
 • Ruime ervaring op het gebied van DevOps-support
 • Beschikt als Microsoft-partner over ruime kennis van Microsoft DevOps-tooling

 

Meer weten over de mogelijkheden? Stel je vraag aan een onze expert, Nico Glasbergen, via het contactformulier hieronder. 

 

Nico Glasbergen
DevOps Consultant

What's your challenge?