Borg je bestaansrecht met System Integration

Technologische ontwikkelingen halen elkaar bijna dagelijks in. Dat maakt het voor veel organisaties een uitdaging om te bepalen waar wel en waar niet in mee te gaan. De belangrijkste vraag die je jezelf dient te stellen, is of het huidige softwarelandschap nog toekomstbestendig is. Macaw helpt je bij het beantwoorden van deze vraag. Ons uitgangspunt hierbij is het ontwikkelen van hoogwaardige oplossingen die meer doen dan de initiële vraag van de klant te beantwoorden, door oplossingen te ontwikkelen die de klant succesvol maken. Denk hier bij aan (Agile) Architecture, Consultancy, Modern Integration, Azure tot aan Business Apps.

Macaw is Gold Microsoft Partner op het gebied van Application Development & Cloud Platform en Silver Microsoft Application Integrations Partner. 

Business Application Platform, de ultieme System Integration 

Veel interne businessprocessen zijn te vereenvoudigen in business-applicaties, die te openen zijn op devices als laptops, telefoons en tablets. Onze ervaring is dat IT vaak te weinig tijd heeft om dergelijke nieuwe oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. PowerApps stelt de business in staat om dit, na een korte training, zelf te doen. Complexere apps kunnen door onze developers gebouwd worden. Welke oplossing je ook kiest, het is belangrijk om goed te monitoren waar de data uit de apps zich bevindt en hoe deze beveiligd is en blijft.

Agile Architecture als flexibele System Integration

Om de huidige applicatiearchitectuur van je organisatie te transformeren in een flexibel en schaalbaar landschap heeft Macaw verschillende stappen ontwikkeld die je daarbij kunnen ondersteunen. Bekijk dit webinar waarin deze stappen uitgelegd worden. Of lees in deze factsheet hoe ons team je op weg kan helpen door in een paar dagen tijd een deep dive door middel van een grondige kwaliteitsscan, in jouw landschap om eventuele pijnpunten te naar boven te halen en daarop vervolgens een advies uit te brengen. 

Break-down the monoliet / Replatforming

Waar het applicatielandschap van je organisatie een paar geleden nog vernieuwend kan zijn geweest, is het vandaag de dag vaak niet meer toereikend om toekomstige functionaliteiten te ondersteunen. Dergelijke monolitische systemen zijn door de jaren heen ontwikkeld en het doorvoeren van aanpassingen kost veel tijd. Ons team heeft veel ervaring met het opbreken van deze systemen naar agile systemen, waarbij direct gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologie in de cloud. Lees meer in dit blog.

System Integration is meer dan techniek

De snelheid van technologische ontwikkelingen is dusdanig dat het voor veel developers lastig is om up to date te blijven. Dit kan ervoor zorgen dat je als organisatie slagkracht mist, die noodzakelijk is om de business optimaal te ondersteunen. Onze consultants kunnen jouw developers on the job coachen en trainen. Het niveau wordt bepaald door een start-assessment en tussentijds wordt de groei gemonitord door kleinere assessments. Dit kan per individu of per team op het gebied van o.a. cloud, nieuwe technologieën en ontwikkelingen.

Regular Controls / Monitoring

Om te voorkomen dat er wederom een nieuw monolitisch platform gecreëerd wordt, is het van belang om het nieuwe platform te monitoren door middel van regelmatige controles. Ons team kan deze controles uitvoeren en je daarbij direct informeren over alle ontwikkelingen die betrekking op je platform hebben.

Internet of Things (IoT)

Een groeiend aantal producten kan tegenwoordig 'slim' gemaakt worden, door er IoT-devices van te maken. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld te kunnen voorspellen of een product onderhoud nodig heeft of vervangen moet worden. Deze service biedt een bijzondere toegevoegde waarde om je klanten optimaal te kunnen bedienen. Laat je informeren over de mogelijkheden. 

Enterprise Service Bus

Systeem Integratie is meer dan alleen maar data van het ene systeem naar het andere systeem brengen, het draait om beveiliging, routering, monitoring en vooral ontkoppeling van systemen. Een enterprise service bus maakt het mogelijk om een betrouwbare berichtenservice tussen toepassingen en services in te richten, zelfs wanneer er een of meerdere services offline zijn.

De beste System Integration Developers

Bij Macaw stellen we de hoogste eisen aan de kennis en kunde van onze developers. We streven er elke dag naar de beste development masters van Europa te zijn. Ons team is continu bezig met het omzetten van de laatste technologische trends naar oplossingen die je organisatie succesvol maakt in haar uitdagingen. Hiervoor werken we met blended teams van meer dan 35 developers in zowel Nederland als Litouwen. Samen zijn zij in staat om onder andere complexe integraties en replatforming te realiseren op het hoogste niveau. Hierbij maken ze gebruik van de nieuwste technologieën zoals: Blockchain, IoT Edge, Low code frameworks en meer. 

Lees meer over System Integration in de volgende cases & blogs:

Michel Heijman
Principal Consultant

What's your challenge?