Het Microsoft Power Platform

De nieuwste slimme technologie waarmee de business zelf apps maakt

Als organisatie wil je zo wendbaar mogelijk zijn, zodat je direct kunt anticiperen op veranderende omstandigheden. Om de business in staat te stellen om snel te kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen, heeft het de juiste technologie nodig: slimme apps waarmee werknemers hun werk efficiënter kunnen doen en beter in kunnen spelen op de behoeften van de klant. Dankzij het Microsoft Power Platform is het voor de business mogelijk om zelfstandig apps te maken. Ook biedt het uitkomst voor de IT-afdeling. Zij kunnen het platform aanbieden aan de business, waardoor ze de regie behouden, terwijl de business zonder vertraging aan de slag kan met het realiseren van nieuwe applicaties.

 

  

 

Zelf apps maken

Het opleveren van nieuwe business apps laat in de praktijk namelijk vaak lang op zich wachten. In veel gevallen heeft dit te maken met de volle agenda van de IT-afdeling. Het Microsoft Power Platform biedt in deze situatie een revolutionaire oplossing. Het platform stelt de business in staat om zelf apps te maken, zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Iedereen die bekend is met Microsoft PowerPoint en Excel kan nu apps bouwen, aanpassen en uitbreiden. Het Microsoft Power Platform bestaat uit vier onderdelen: Power Apps (Canvas & Model Driven Apps), Common Data Service, Microsoft Flow en Power BI.

PowerApps

Met PowerApps kun je eenvoudig en in korte tijd Canvas Apps bouwen waarmee je medewerkers betere resultaten kunnen boeken. Ook biedt het de mogelijkheid om Model Driven Apps bouwen. Deze apps worden vaak ingezet voor de administratie en het monitoren van processen. Zonder één regel code te hoeven schrijven, maak je applicaties voor verschillende besturingssystemen (iOS en Android) en devices (mobiel, tablet en laptop). Je kunt daarbij slim gebruikmaken van diverse interne en externe databronnen en functionaliteiten, zoals gps en je telefooncamera.

Common Data Service

Het Common Data Service (CDS) is de datalaag waar alle data in samenkomt. De basis van het CDS is de bewezen structuur van Microsoft Dynamics. Met behulp van connectoren kan data uit externe applicaties als Salesforce, SAP, Oracle of andere (legacy-)applicaties onttrokken worden. De data kan via het CDS ingezet worden voor PowerApps. Met behulp van Microsoft Flow en Logic Apps vloeit de data bovendien terug naar de oorspronkelijke applicaties. Door Artificial Intelligence en Machine Learning in te zetten is het bovendien mogelijk om direct bruikbare inzichten te genereren.

Microsoft Flow

Microsoft Flow helpt je om processen tussen diverse apps en/of het CDS te realiseren. Flow is een belangrijke component van het Power Platform, omdat het bedrijfsprocessen automatiseert en vereenvoudigd. Denk bijvoorbeeld aan accorderingsprocessen.

Power BI

Alle data die samenkomt in het Power Platform is met behulp van Power BI om te zetten in interactieve dashboards en rapportages. Hierdoor heb je real-time toegang tot betrouwbare data en krijg je in één oogopslag inzicht in de voortgang van processen die plaatsvinden in de PowerApps.

Compliance & Governance

Gezien de vele verplichtingen die organisaties omtrent AVG (GDPR) hebben, is het van belang dat de IT-afdeling overzicht behoudt over de databronnen. Vooral nu de business deze zelf kan koppelen aan de door hun gemaakte apps en het feit dat ze zelf kunnen bepalen met wie ze de app delen. In het belang van compliance en governance is het raadzaam voor de IT-afdeling om het platform juist aan te bieden aan de business. Op deze manier is IT in staat om de databronnen te reguleren, zonder dat ze daarmee de business afremmen in hun activiteiten.

Het Microsoft Power Platform als basis

Wanneer je direct een platform wilt aanbieden, een complex proces wilt automatiseren of integraties tussen verschillende databronnen wilt maken, kan Macaw je hierin ondersteunen. Met in-house specialisten op het gebied van Systeemintegratie, Dynamics365, Office365 en Power BI, heeft Macaw diverse klanten geholpen met het ontwikkelen van slimme bedrijfsapplicaties, waaronder de RoomFinder App voor Eneco en de Heineken Talent App. Bekijk de case via onderstaande video:

  

Ook heeft Macaw samen met Microsoft het eerste internationale Common Data Service-project gerealiseerd bij een financiële instelling. 

Meer weten?

Lees meer over de Microsoft Business Application Platform Summit waar twee van onze collega's aanwezig waren om alles te horen over de business impact en de nieuwste ontwikkelingen. En bekijk het webinar 'Alles wat je moet weten over het Microsoft Power Platform'.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het Microsoft Power Platform of benieuwd hoe Macaw je kan ondersteunen bij het maken van je bedrijfsapplicatie? Stel je vraag aan Rob Eskes, Solution Consultant Business Applications, via het formulier hieronder. Tot slot lees meer je hier alles over de Power Platform workshops die Macaw aanbiedt. 

Rob Eskes
Solution Consultant

What's your challenge?