Modern samenwerken met Microsoft Teams

Office 365 is een divers platform en biedt medewerkers verschillende applicaties en diensten om te kunnen communiceren, samenwerken en kennis te delen. Een voordeel hiervan is dat elke applicatie unieke eigenschappen heeft die de medewerker optimaal kan ondersteunen. SharePoint is bijvoorbeeld een goede tool voor het opslaan van informatie en documenten, maar is minder geschikt als communicatiemiddel. Terwijl Skype for Business juist wél geschikt is om te communiceren, maar minder geschikt is voor het delen van documenten. De verschillende applicaties en diensten zijn een goede aanvulling op elkaar en dat is wat Office 365 juist zo krachtig maakt.

Wanneer wat?

Een vaak gehoord probleem is dat het vanuit gebruikersperspectief lastig is om te bepalen wanneer je welke applicatie het beste kunt gebruiken. Bovendien is de informatie verschillend georganiseerd per applicatie: e-mail is doorgaans georganiseerd op datum, terwijl Skype for Business is georganiseerd op persoon, en SharePoint is georganiseerd per project of team. Als medewerker moet je constant tussen deze verschillende applicaties en structuren wisselen.

Verschillende samenwerkingsomgevingen

Voor het samenwerken in teams is het ook lastig dat er gebruik gemaakt kan worden van verschillende applicaties en diensten, omdat het team per applicatie een aparte samenwerkingsomgeving kan kiezen. Zo kan er bijvoorbeeld een teamsite worden aangemaakt in SharePoint waar documenten worden opgeslagen en gedeeld, maar hoe ga je als team communiceren? Doe je dit via e-mail of met Skype for Business? En hoe krijgen nieuwe teamleden toegang tot de communicatie die in het verleden heeft plaatsgevonden? Hier moet je vooraf als team goed over nadenken. En je moet als team bepalen wat de manier van samenwerken gaat worden en welke applicaties en diensten daarbij een rol spelen.

De voordelen van Microsoft Teams

In maart 2017 is Microsoft Teams toegevoegd aan het Office 365 portfolio om een nieuwe manier van samenwerken te introduceren. Microsoft Teams biedt één centrale plek waar je in teamverband kunt samenwerken door de unieke eigenschappen van de verschillende applicaties en diensten van Office 365 samen te voegen in één applicatie. Zo kun je in Microsoft Teams bijvoorbeeld chatten en meetings organiseren, maar ook documenten delen, taakgericht werken, en nog veel meer. Het voordeel hiervan is dat je alles vanuit één applicatie kunt doen en daardoor veel minder tussen verschillende applicaties hoeft te wisselen. Bovendien is de informatie georganiseerd op basis van onderwerpen, dus wanneer je bezig bent met een bepaald concept of project dan zijn alle berichten, meetings, notities, documenten en taken beschikbaar vanuit dezelfde plek op elk gewenst apparaat van de gebruiker. Zo empower je je employees!

Nieuwsgierig geworden hoe dit precies werkt en waarom inmiddels al meer dan 329.000 organisaties gebruik maken van Microsoft Teams? Probeer dan de interactieve demo van Microsoft Teams!

microsoft teams interface
 

Microsoft Teams Pilot in a Week

Ben je enthousiast over Microsoft Teams, maar weet je niet precies hoe je de implementatie van Microsoft Teams in jouw organisatie het beste kunt aanpakken of waar je moet beginnen? Dan kan Macaw jou helpen met de Microsoft Teams Pilot in a Week. Hiermee is het mogelijk om in één week Microsoft Teams te lanceren voor een pilot groep in jouw organisatie! Na een succesvolle pilot kan Macaw ondersteuning bieden bij de uitrol en de inrichting voor de rest van de organisatie, inclusief hulp bij het beheren van de Teams omgeving. 

Meer weten?

Download hier gratis de onepager van Microsoft Teams Pilot. Hierin lees je:

  • Wat de Microsoft Teams Pilot in a Week precies inhoudt.
  • Wat de belangrijkste factoren zijn voor een succesvolle pilot.
  • Praktische informatie over de pilot.

Heb je interesse in de Microsoft Teams Pilot in a Week? Stuur dan een bericht naar marketing@macaw.nl en wij nemen spoedig contact met je op.

Dirk Zekveld
Business Consultant Office 365

What's your challenge?