Azure Fundamentals Fasttrack

Microsoft Azure Fundamentals vormt een sterke basis voor de cloudtransitie. Het is een open en flexibel cloudplatform waarmee je snel innovatieve cloud-oplossingen kunt bouwen en beheren. De omgeving is wendbaar en flexibel in te richten. Veel organisaties willen dan ook het liefst zo snel mogelijk starten met de moderne applicaties die het biedt. Daardoor ontstaan echter snel verschillende omgevingen, nieuwe business-applicaties en staat bedrijfsdata in de Microsoft Azurecloud,terwijl het IT-beheer nog ontbreekt.

Direct aan de slag met Fundamentals

Om de fundamentals op de juiste manier te implementeren, heeft Macaw het Azure Fundamentals Fasttrack ontwikkeld. Met deze aanpak realiseert iedere organisatie een veilige en vertrouwde cloudomgeving. Het biedt een sterk fundament en ondersteunt de business bij initiatieven. Er zijn drie routes gedefinieerd, die naar wens af te stemmen zijn op jouw organisatie. Wil je het proces zelf uitvoeren, maar heb je hulp nodig om op gang te komen? Of wil je er geen omkijken meer naar hebben en de complete cloudtransitie uitbesteden?Meld je nu aan voor de Azure Fundamentals Fasttrack en kies het pakket dat aansluit bij de wensen van jouw organisatie.

Azure Fundamentals Macaw Pakket

Het koppelen van de Active Directory met de Azure Active Directory is een belangrijke eerste stap. De toegang tot de cloud is hiermee centraal en vanuit een enkele console te beheren. Samen met je systeembeheerder en security officer stellen we het ontwerp vast en realiseren we een hybride identiteit.

Het is helaas niet altijd mogelijk om gekozen namen achteraf aan te passen, zonder helemaal opnieuw te moeten beginnen. Het afspreken van een standaard naamgeving ondersteunt hierbij vanaf de eerste inrichtingskeuzes. Samen met de systeembeheerder en op basis van onze best practices leggen we de afspraken vast.

Projecten kennen stuk voor stuk een eigen dynamiek. Het uitgeven en organiseren van de Azure-werkomgevingen, ofwel subscription governance, zorgt ervoor dat cloudinitiatieven elkaar niet in de weg staan. Samen met de eigenaar van het Azure-contract leggen we de afspraken en verantwoordelijkheden vast.

In de public cloud geldt dat open communicatie naar het internet standaard is. Het ontwerpen van een hybride netwerk is daarom een noodzakelijke, complexe activiteit. Een robuust netwerk maakt het bovendien mogelijk om grote hoeveelheden data te kunnen delen of verplaatsen. Samen met je security officer en netwerk specialist ontwerpen we een veilige en schaalbare architectuur.

Om de transitie naar de cloud tot een succes te maken is het belangrijk om stapsgewijs te werk te gaan aan de hand van een roadmap en op ieder moment inzicht te hebben in de voortgang. Macaw zorgt voor monitoring van de Azure-omgeving en voorziet je indien gewenst van dashboard-rapportages.

Door met elkaar te werken aan de doelstellingen van de cloud, in een blended team, zijn sneller resultaten te behalen die aansluiten bij de business. Het is belangrijk om in deze werkwijze een product owner aan boord te hebben die het project kan voorzien van verfijning en prioriteit.]

Is de transitie naar de cloud geslaagd? Dan moet de data natuurlijk goed beveiligd worden. Macaw ondersteunt je bij het behouden van controle over je data. Hoe we hierbij te werk gaan lees je hier.

Meer informatie over de Azure Fundamentals Fasttrack? Onze expert Johan is gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties naar de cloud. Hij helpt je graag verder! Neem contact met hem op via het contactformulier hieronder.

Johan van den Boogaard
Manager Outsourcing Services