Azure cloud platform DS Tags

Technische implementatie

Geen wachtrijen meer bij de balies op luchthavens en minder vermiste koffers. Dat is de droom van startup DSTAGS. Hun innovatieve BAGTAG-app zorgt ervoor dat reizigers vanuit huis of hotel eenvoudig zelf met een smartphone hun koffer voorzien van de vereiste bagagelabel data. En dat levert een win-win-win situatie op: reizigers checken sneller, makkelijker en veiliger in, luchthavens handelen binnen dezelfde ruimte en tijd meer passagiers af en luchtvaartmaatschappijen besparen structureel kosten en verbeteren hun operationele efficiëntie. De drop-off efficiency stijgt namelijk met meer dan 85%!

Voor de technische implementatie van hun platform zocht DSTAGS niet alleen een partner met de noodzakelijke technische expertise, maar ook een die wereldwijd kan opschalen, zodra een groot aantal luchtvaartmaatschappijen de technologie inzet. DSTAGS kwam uit bij Macaw.

"Met dit Azure Cloud platform is het mogelijk om meer dan 100 miljoen gelijktijdige reizigers vanuit de hele wereld te verwerken."
ERIK HARKES | Founder & CEO DS TAGS

Azure cloud platform

Macaw bouwde het door DS TAGS gewenste Azure cloud platform inclusief de koppeling (API) om bagagelabel data via een beveiligde verbinding mee op te halen bij de diverse backend systemen van luchtvaartmaatschappijen. Deze API versleutelt de data en verstuurt deze vervolgens naar de reiziger. Zonder de infrastructuur van luchthavens aan te passen of uit te breiden.

De eerste versie van de BAGTAG-app ontwikkelde Macaw met Xamarin, een omgeving voor het ontwikkelen van cross-platform apps. De BAGTAG app moest namelijk niet alleen responsive, maar ook besturingssysteem onafhankelijk zijn.

Met Azure-platform eenvoudig opschalen

Met dit Azure-platform is het mogelijk om meer dan 100 miljoen gelijktijdige reizigers vanuit de hele wereld te verwerken. Opschalen is dus eenvoudig. De deelnemende luchtvaarmaatschappijen krijgen toegang tot het platform met relevante reisinformatie en BAGTAG-gegevens van hun passagiers. En kunnen deze data zo direct integreren in hun eigen online servicemodules. De reiziger kan met de BAGTAG app zijn koffer zelf updaten met nieuwe bagage label data.

De pilots met de BAGTAG lopen nog, maar de resultaten zijn boven alle verwachtingen. DS TAGS ontving al een groot aantal aanvragen van verschillende nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen. DS TAGS is sinds 2014 een strategisch partner van IATA (de handelsorganisatie van 250 airlines).

Microsoft zet actief in op cloud en investeert in projecten met veel potentie. Microsoft ziet deze Azure-toepassing van DS-TAGS als een uitgelezen showcase om de ongelimiteerde mogelijkheden van de Azure cloud technologie aan te tonen. Microsoft verleende deze startup daarom een extra kapitaalinjectie van € 120.000,-.

Ties van de Voort
Segmentmanager

What's your challenge?