Slimme applicatie voor Imbema

Voor Imbema heeft Macaw de slimme applicatie ‘Flamingo’ gebouwd. Flamingo is een app die inzicht geeft in de gebruikshistorie van slangen. Door de slangen te voorzien van speciale NFC-chips, krijgt iedere slang een eigen ID. Door de NFC-chip met de Flamingo app op een tablet of smartphone te scannen, worden de volledige gebruikshistorie van een slang verzameld.

Flamingo app voorbeeld

Automatisatie van het proces

In de (petrochemische) industrie en overslag is het gebruik van slangen essentieel een onderdeel van het proces. De slangen worden gebruikt om zowel gevaarlijke stoffen als levensmiddelen te transporteren. Fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Het gebruik van de juiste slang, alsmede de fysieke staat van de slang zijn derhalve van het grootste belang. Het controleren van de slangen is een tijdrovend en kostenintensief proces, dat handmatig uitgevoerd en geadministreerd wordt, maar absoluut noodzakelijk is. Dit proces wordt bemoeilijkt door het feit dat de slangen erg moeilijk te identificeren en te onderscheiden zijn.

De Flamingo-app, ontwikkeld door Macaw in opdracht van Imbema Asset Solutions, automatiseert dit complete proces.

Verzameling van data

Het ontbreken van juiste markeringen of beschadigde markeringen zoals etiketten, barcodes, of metalen tags, maken het identificeren van een slang erg moeilijk. Bij het ontbreken van daglicht wordt het nog een extra uitdaging. Daarom worden de slangen voorzien van een NFC-chip. Met de app op een Android-device wordt de chip gescand. Dit geeft direct inzicht in het type slang, de toepassing, levensduur, onderhoudsinterval en noodzakelijke certificeringen.

Alle data wordt opgeslagen in de cloud en kan eenvoudig benaderd worden. Door de medewerker op locatie, door de stakeholder die alle assets beheert en door externe controleurs.

 Naast het inzicht zorgt de Flamingo app ook voor tijdsbesparing, veiligheid, meer uptime, kwaliteit en documentenbeheer. 

 

Met dit platform zijn we genomineerd voor de 17e editie van de Channel Awards in de eervolle categorie ‘Best Channel Project of the Year’. Lees hier meer over de nominatie,

Monique van de Grootevheen
Segmentmanager

What's your challenge?