Machine learning & BI DMi

Verouderde IT-omgeving

DMi staat voor Data Mining Innovators en is een relatief klein bedrijf met 20 medewerkers in Wageningen. Maar wel één met grootse ambities. DMi maakt namelijk ingenieuze IT-oplossingen op basis van geolocaties. De belangrijkste focus ligt op hun ‘winter report’. Een uitgebreid platform dat monitort of strooiwagens op tijd, op de juiste locatie en de juiste hoeveelheid zout strooien. DMi rekent veel gemeenten, Rijkswaterstaat, Provincies, Schiphol en diverse internationale luchthavens tot hun klanten.

DMi liep steeds vaker tegen de ongemakken van verouderde software aan. De gebruiksvriendelijkheid was niet optimaal en de techniek verouderd. Met een groeiend klantenbestand en bijbehorende hoeveelheid data vormde vooral de schaalbaarheid en flexibiliteit van het platform een grote uitdaging. Dus ging DMi op zoek naar een beter onderhoudbaar en schaalbaar platform. Mét vooral ook aandacht voor een goede ‘user experience’.

"Onze verouderde IT-omgeving stond onze groeiambitie in de weg. Na onze overstap naar Azure is ‘the sky the limit’."
SANDER JOOSTEN | Directeur DMi

Machine learning en business intelligence

Na uitgebreid gebruikersonderzoek heeft DMi samen met Macaw een modern en krachtig platform ontwikkeld op basis van Microsoft Azure. Er is gebruik gemaakt van machine learning en business intelligence. Het platform is modulair opgebouwd om eenvoudig extra functionaliteit te kunnen toevoegen en het verwerkt en analyseert grote hoeveelheden data. Het systeem trekt niet alleen conclusies achteraf, bijvoorbeeld dat op een bepaald wegvak te weinig is gestrooid, maar heeft daarnaast het potentieel om klanten te adviseren over aanstaande acties. Dat gebeurt onder andere op basis van vergelijkbare weersomstandigheden uit het verleden, weersvoorspellingen en metingen vanuit sensoren in de weg. Door Macawers toe te voegen aan het ontwikkelteam van DMi was hoogwaardige kennis van alle ontwikkeltechnieken aanwezig, terwijl DMi zelf aan het stuur bleef van deze ingrijpende vernieuwingsslag.

Flexibel en schaalbaar applicatieplatform

DMi beschikt nu over een flexibel en schaalbaar applicatieplatform dat veel meer data verwerkt dan voorheen. Het is daarnaast nog eenvoudig op te schalen. De kosten voor het onderhoud zijn aanzienlijk lager. Uiteraard een belangrijk onderdeel van de businesscase. DMi heeft nu ook de kennis in huis om andere en toekomstige applicaties zelf om te bouwen op deze technologie. En dat is natuurlijk de belangrijkste winst in de slagkracht van DMi. DMi kan zo in potentie oneindig veel extra klanten bedienen en nieuwe markten aanboren. Het stelt DMi en het moederconcern Aebi-Schmidt Group (ASH) in staat om in de toekomst data vanuit verschillende werkmaatschappijen te integreren en nieuwe diensten te lanceren. Het platform groeit hierin gewoon mee.

Ties van de Voort
Segmentmanager

What's your challenge?