Digital Transformation

Digitalisering is een belangrijk aspect geworden in de concurrentiestrijd en technologie en klantgedrag evolueren. Klanten bouwen een informatievoorsprong op met de beschikbaarheid van data door technologie als cloud, mobile en social.

Ketens zijn transparant en online-diensten beperken zich niet tot landsgrenzen. Klanten stellen zichzelf centraal en dat zorgt voor een vraaggestuurde markt, waarin de klantervaring het aanbod dicteert. Zaken doen dus in ‘the age of the customer’.

Organisaties moeten zich aanpassen aan deze verandering door alle focus te richten op het optimaliseren van het binnenhalen, bedienen en behouden van klanten. Niet alleen met een relevante digitale marketing, maar ook met het digitaal ondersteunen van medewerkers en het digitaliseren van processen en systemen. Dit betekent het centraal stellen van de klantervaring in alles wat we doen, deze ervaringen sturen op basis van datagedreven inzichten en vervolgens zo effectief en efficiënt mogelijk waarmaken. Over alle contactmomenten en kanalen heen.

Digitale transformatie gaat veel verder dan alleen digitale kanalen toevoegen aan de marketingafdeling of het digitaliseren van productieprocessen. Digitale toepassingen toevoegen aan het bestaande businessmodel is niet hetzelfde als het echt eigen maken van digitaal denken en handelen vanuit het digitale DNA van een organisatie. Er is alleen geen uniforme blauwdruk van een digitale organisatie. Voor een ieder zijn de impact, kansen en bedreigingen anders.

Meer weten over Digitale Transformatie? Lees dan de blogs van onze experts: Agile companies leiden in digital business en Doe wat je klanten doen.

Harry Boers
Strateeg

What's your challenge?