Intelligent Data Platform

Resultaten verbeteren met behulp van een Data Platform

Wil je als organisatie in staat zijn om hyper gepersonaliseerde realtime 1:1 Marketing in te zetten? Wil je de Customer Lifetime Value vergroten? Maak jij gebruik van realtime, connected sensoren waarmee je productieprocessen efficiënter kunt maken? Of wil je jouw medewerkers beter laten (samen)werken door saaie administratieve taken echt slim te automatiseren?

Macaw ontwikkelt en implementeert krachtige, Intelligente Data Platformen. Deze Platformen hebben zich bewezen in diverse industrieën en organisatiegroottes. Er worden simpelweg resultaten mee geboekt. Meer conversie, een hogere klantloyaliteit, efficiency verbeteringen, kostenbesparing en een beter rendement. Maar ook: blijere medewerkers, een data gedreven Marketing & Sales cultuur en innovatieve servicemodellen.

Ons Intelligente Data Platform

Schaalbaar, flexibel, off-the-shelf en on your terms. Wij ontwikkelen Intelligente Data Platformen waarmee jij alle data uit interne en externe bronnen kunt samenbrengen, vertalen naar inzichten en volledig geïntegreerde intelligente acties. Volledig geïntegreerd? Ja. Inzichten in bijvoorbeeld dashboards en rapportages zijn niet voldoende om echt impact te hebben op jouw business. Wij brengen de juiste acties via het juiste kanaal en op het beste moment rechtstreeks naar de platformen die je nu al gebruikt voor je Marketing, Sales en Services.

Het slimme zit ‘m in de volgende factoren:

 1. Wij automatiseren de ontsluiting, met Data Ingesters van alle data (intern en extern). Verandert de onderliggende databron van structuur? Automatisch wordt deze structuur meegenomen naar ons Azure Data Lake en geïntegreerd op basis van slimme integratieregels door middel van ons Data Framework.
 2. Wij stellen jouw medewerkers in staat om gecontroleerd de data in het Platform in te zien, te wijzigen en te verrijken. Uiteraard AVG compliant. Deze Data Management Apps bouwen we in dagen, niet in weken of maanden met behulp van het Power Platform.
 3. De juiste acties, kanalen en momenten voorspellen we met behulp van Smart Apps. Deze gethematiseerde apps maken gebruik van Data Science & AI Technologie (Databricks en Azure Machine Learning. De Smart Apps zijn industrie specifiek en kiezen zelf voor het beste, meest betrouwbare algoritme.
 4. Deze voorspellingen injecteren we door middel van Data Exposers rechtstreeks in de kern van jouw Marketing, Sales en Services processen. Daarmee maken we Automation mogelijk en ondersteunen we jouw organisatie en medewerkers echt in het beter uitvoeren van hun werkzaamheden.
 5. En tot slot het meest cruciale: de Smart Apps leren van de resultaten van de voorspellingen. Hiermee creëren we de ultieme feedback-loop om jouw organisatie echt waarde uit data te laten halen.

Wij optimaliseren jouw business door de op jouw industrie afgestemde combinatie van pre-fab Data Ingesters, Data Management Apps, Smart Apps en Data Exposers. Daarmee zijn we gezamenlijk in staat om snel zichtbare en meetbare resultaten te boeken.

Toepassingen van ons Data Platform

Ons Intelligente Data Platform kent de volgende toepassingen:

 1. Het Customer Data Platform
  De basis voor Data Gedreven Customer Engagement. Hiermee realiseren wij een hogere suspect-to-order conversie, een vergrootte ROI op Marketing Spent en een duidelijk verbeterde Customer Experience. Vanzelfsprekend koppelen we het CDP aan jouw bestaande Marketing, Sales en Services platformen en brengen wij koppelingen naar meer interessante externe databronnen zoals Google Analytics, het KvK en CBS.
 2. Het Connected Services Platform
  De oplossing om investeringen in IoT echt te laten renderen en in te zetten voor innovatieve nieuwe diensten. Ongeacht het device en protocol verbinden en integreren wij alle datastromen zodat jouw organisatie haar interne processen kan optimaliseren en jouw klanten kan voorzien van relevante inzichten. Waar nodig proactief en real-time.
 3. Het Moderne Data & Business Intelligence Platform
  Business Intelligence als stuurmiddel van jouw organisatie, maar dan op een moderne en slimme manier. Vanzelfsprekend met Self-Service als het uitgangspunt.
  Gevirtualiseerd waar mogelijk, (near) realtime waar nodig en gepresenteerd in aantrekkelijke en moderne dashboards en rapportages met Microsoft Power BI. Tegen de laagst mogelijke kosten maximaal betrouwbaar en compliant.
 4. Het Data Platform Onderwijs
  Een MBO specifieke oplossing waarmee organisaties alle benodigde inzichten en verantwoording in primaire en secundaire processen krijgen. Met slechts een paar klikken in Power BI.

 

Microsoft Data Platform

Wij kiezen heel bewust voor het Microsoft Data Platform als fundament. Zowel on-premises (SQL Server) als in de Cloud (Azure) biedt dit enorme voordelen op het gebied van kostenbeheersing, schaalbaarheid en flexibiliteit. Niet voor niks is dit Platform al jaren leader in het Gartner Magic Quadrant. Daarnaast kennen wij deze technologie als geen ander: al meer dan 15 jaar ontwikkelen wij end-to-end oplossingen, dedicated op Microsoft oplossingen.

Hoe Dataplatformen onze klanten helpen?

Meer weten over onze Intelligente Data Platformen en hoe deze onze klanten helpen in het bereiken van hun ambities? Bekijk de referentiecases van PWN en Unive. Of  download onze whitepapers, factsheets en webinars.

Meer weten over ons Intelligente Data Platform?

Een kop koffie is altijd een goed begin. Neem contact op met onze Client Managers of Solution Consultants of laat je gegevns achter in het formulier hieronder voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan bij jouw organisatie of bij ons in ons inspirerende kantoor in Hoofddorp.

 

Download de Power BI Cheatsheet

Martijn Muilwijk
Data Evangelist

What's your challenge?