Macaw genomineerd voor digitaal werven

Stem voor 30 september op Macaw: http://www.digitaal-werven.nl/stemmen/

Trots op onze nieuwe recruitment site zijn we zeker! Maar bescheiden als we zijn, zijn we stiekem al bezig met de nieuwe release. Terwijl er achter de schermen nieuwe functionaliteiten worden bedacht en uitgewerkt, heeft het team van Digitaal Werven ons verrast met een mystery sollicitatie en een volledige scan met een nominatie als gevolg.

Goede score op ruim 100 punten
De site is beoordeeld op ruim 100 punten verdeelt over 12 segmenten. De volledige candidate experience is getest onder andere op design, aanwezige content maar ook op meer basis aspecten zoals de gemakkelijkheid van solliciteren. “Onze doelgroepen zijn schaars, we richten ons op developers en daarin zijn we niet de enige. Juist dan is het ontzettend belangrijk dat het solliciteren zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt”, aldus Karin van Oostrom, Recruitment Coördinator.

Iedereen fit naar huis
De website is visueel aantrekkelijk gemaakt en de content is gemakkelijk geschreven en echt gericht op de doelgroep. Ook is er gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal waarin ons nieuwe kantoor goed naar voren komt. “Macaw streeft ernaar dat iedereen met energie naar werk gaat, maar met meer energie weer naar huis gaat.” zegt Ronald van Es, CEO en tevens genomineerd als Vitality Manager van het jaar.

Bezig met een nieuwe site
Toch is Macaw nog niet tevreden met de nieuwe recruitmentsite. “Je bent de beste of je wilt de beste worden, dat typeert een Macawer. Daarom moet ook de Recruitmentsite voldoen aan de laatste technieken en innovaties. We zijn nu alweer bezig met een nieuwe site op de achtergrond.” aldus Suzanne Cornelissen Online Marketeer

Verschil maken
Fabienne van Tol: “Snelheid en een positieve candidate experience is zeer belangrijk voor de IT-professionals die wij zoeken. Vaak horen wij terug van onze nieuwe medewerkers dat ze de procedure heel prettig vonden door de persoonlijke aandacht en snelheid. Juist op die punten zijn wij flexibel en maken wij een verschil ten opzichte van alle andere werkgevers.”
Op 2 november 2017 wordt op Digitaal Werven bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar is van de Digitaal Werven award. In de maand september kan er nog gestemd worden via: http://www.digitaal-werven.nl/stemmen/