Macaw.nl/Optimized IT Operations

Optimized IT Operations

Meer ontdekken

De cloud zorgde voor veel innovatie en is inmiddels volledig omarmd in het IT-landschap van organisaties. Tegelijkertijd zijn veel organisaties nog steeds veel tijd kwijt aan hun IT van vorig jaar of de jaren daarvoor. De IT-afdeling zit veelal vast in het dilemma tussen een stijgende vraag naar compliancy, governance en kostenbeheersing enerzijds en wendbaarheid, modernisatie en innovatie anderzijds. De Infrastructuur moet schaalbaar en veilig zijn en tegelijkertijd moeten we snel nieuwe partners in het eco-systeem kunnen aansluiten zodat we nieuwe diensten kunnen uitrollen.

Wendbaarheid

De gevraagde en gezochte wendbaarheid van IT is niet alleen een kwestie van technologie. Vandaag de dag transformeert IT zich naar een business partner en daar horen ook nieuwe processen en vaardigheden bij. Maar zelf transformeren en tegelijkertijd de organisatie helpen te versnellen en aan te passen aan de nieuwe digitale realiteit is een enorme uitdaging. Zonder een holistische en gecoördineerde aanpak gaat het niet (snel genoeg) lukken. De snelheid van transformeren, business- en IT-alignment en het digitale mandaat zijn dan ook top prioriteiten in de CIO Office en bij IT-Management.

Fundament

Bij de overstap naar een flexibel en innovatief IT-model komt er heel wat kijken. Zeker bij complexe systemen met soms honderden applicaties vergt dat een grote inspanning. Zo moeten oude applicaties natuurlijk wel blijven draaien, terwijl de nieuwe eraan komen. Het optimaliseren en transformeren van IT begint dan ook bij een stevig fundament. Een fundament gebaseerd op Cloud maar ook op nieuwe best practices en processen.

In deze basis hoort ook Cyber security en Governance. Met de versnelling van de Digital Transformation is helaas ook cyber criminaliteit toegenomen. Niet alleen in omvang van het aantal incidenten, maar in de omvang van de impact ervan. Medewerkers, klanten en autoriteiten vragen daarnaast steeds meer transparantie als het gaat om het gebruik van data.

Cloud Competence Center

Steeds meer organisaties anticiperen op cloud-ontwikkelingen met het opzetten van een Cloud Competence Center. De ontwikkelingen rondom de cloud gaan razendsnel. Veranderingen op de cloudmarkt, op het gebied van technologische mogelijkheden én op het gebied van wet- en regelgeving spelen steeds weer op. Hierdoor moeten organisaties continu nieuwe strategische beslissingen nemen en deze vertalen naar onderliggende tactische en operationele niveaus. Het Cloud Competence Center is daarmee de fundering van een schaalbare en wendbare IT.

Optimaliseren van IT Operations: Macaw ontzorgt

Macaw is een expert op het gebied van performance en complexiteit. We denken graag mee over de nieuwe inrichting van je ICT-structuur en zorgen ervoor dat nieuwe systemen aansluiten op de wensen van je medewerkers, partners en klanten. Neem contact op voor een advies op maat.

Advies op maat?
Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Contact
Gerelateerde diensten
Bekijk alle diensten
Cases waar we trots op zijn

Raet legt met Azure cloud integratieplatform stevige basis

Raet ontwikkelde als eerste bedrijf HR-software in de cloud. Die omslag zorgde voor toenemende druk op de interne IT-omgeving. Ze besloten ze te starten met een ingrijpende digitale transformatie om de interne systemen future-proof te maken. Microsoft Azure bood de oplossing voor de complexe legacy omgeving.

cloud microsoft azure
Cases waar we trots op zijn

CED haalt meer uit data door ontwikkeling van Modern Smart Data Platform in de cloud

Schade-specialist CED was op zoek naar een oplossing om sneller en kwalitatief betere data-inzichten te leveren aan haar zakelijke doelgroep. Met een toekomstbestendig Data Platform verwerkt CED data nu niet alleen een stuk sneller, maar kunnen ze er ook waardevolle inzichten uithalen die toepasbaar zijn binnen de organisatie. Meer weten?

Data Platform
Facts & Figures
Over Macaw

Wij helpen je graag bij het creëren van een unieke klantervaring, het empoweren van je medewerkers en een optimale inrichting van IT. Dé ingrediënten voor een succesvolle digitale transformatie binnen jouw organisatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

25+
Jaar ervaring als full service partner in digitale transformatie
150+
We helpen klanten als Heineken, VGZ, ABN AMRO, Jumbo en ANWB succesvol te zijn
450+
Talenten die werken vanuit Nederland, Duitsland en Litouwen
3
Partners: Microsoft, Sitecore en Profisee.
4
Platformen voor jouw succes: Digital Marketing & Commerce; Business Applications; Data, Analytics & AI; Collaboration & Modern Workplace
4
Onze positie in Great Place to Work Nederland 2020
01 / 06
Contact