Alberto Aguzzi spreekt over Blockchain op DotNed Saturday

Op zaterdag 26 januari gaf Alberto Aguzzi, Blockchain Consultant bij Macaw, tijdens de DotNed Saturday in Veenendaal een sessie over Enterprise Blockchain. In deze sessie legde hij uit hoe organisaties deze nieuwe en baanbrekende technologie nu al kunnen gebruiken. En hij vertelde over het ERC20 smart contract waarmee je eigen tokens kunt creëren en over de rol van Microsoft binnen deze ‘Kickstarter of the Fourth Industrial Revolution’.

Praktische info DotNed Saturday

Datum: 26 januari 2019
Tijd: 10.25 – 11.25 uur
Locatie: Veenendaal
Programma: Bekijk de website van DotNedSaturday voor het exacte programma  

Omschrijving sessie DotNed Saturday

Gebruikt uw organisatie al Azure maar weet u niet waar u moet beginnen met Blockchain? Altijd al uw eigen token willen uitbrengen? Of wilt u misschien gewoon weten wat Blockchain voor uw bedrijf kan betekenen? Deze talk geeft u de kennis om nu al met Blockchain aan de slag te gaan binnen uw bedrijf!

Blockchain is een nieuwe en baanbrekende technologie die nu een paar jaar beschikbaar is en velen van ons hebben waarschijnlijk gehoord van de immense winsten die mensen hebben gemaakt of gemist. Maar Blockchain gaat veel verder! Ondanks dat de public Blockchain op dit moment nog problemen ondervind die brede acceptatie voorkomen kan deze technologie nu al gebruikt worden binnen uw bedrijf met enkele wijzigingen op het oorspronkelijke idee.

In deze sessie nam Alberto de aanwezigen mee op een reis om te zien waar Blockchain vandaan komt, wat het probeert op te lossen, hoe het kan worden gebruikt en welke tools er nodig zijn om te ontwikkelen voor deze ‘Kickstarter of the Fourth Industrial Revolution’. Hij had het over Blockchain, Ethereum, ERC20 tokens die worden gebruikt voor ICO’s, Remix, MetaMask en natuurlijk Microsoft Azure Blockchain Workbench. Deze sessie heeft er gegarandeerd voor gezorgd dat de aanwezigen Blockchain zelf willen (en kunnen) uitproberen! Zie ook: https://dotnedsaturday.nl/sessions/enterprise-blockchain-ethereum-erc20-microsoft/ 

 

Fabienne van Tol
Recruiter

Meer weten over Macaw? Of keertje koffie drinken?