• Home
  • Over
  • Nieuws
  • Imbema-en-macaw-genomineerd-voor-channel-awards-2018

Imbema en Macaw genomineerd voor Channel Awards 2018

De Flamingo-app biedt de klant gigantische voordelen

 

De Flamingo-app, ontwikkeld door Macaw in opdracht van Imbema, is genomineerd voor de zeventiende editie van de Channel Awards. Beide organisaties zijn dolblij met de nominatie in de eervolle categorie ‘Best Channel Project of the Year’. ‘De kracht ligt in de samenvoeging van de expertise van Macaw als IT-dienstverlener en Imbema als technisch vakspecialist.’

 

Wat is de Flamingo-app?

De Flamingo-app automatiseert een belangrijk, maar tijdrovend proces in de (petrochemische) industrie en overslag. Dan hebben we het over het handmatig controleren en administreren van slangen die gevaarlijke stoffen of levensmiddelen transporteren. De app biedt uitkomst door via geïmplementeerde NFC-chips relevante data toegankelijk en efficiënt aan klanten aan te bieden. Lees hier meer over de case.

 

Wat is daar bijzonder aan?

Snel inzicht krijgen in bijvoorbeeld de conditie of leeftijd van een slang heeft allerlei voordelen. Denk aan de (voedsel)veiligheid, maar ook de tijds- en kostenbesparing. Er zijn bedrijven met meer dan duizenden slangen in gebruik en honderd controlemomenten per dag. Fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben. ‘Dat processen tijdrovend, duur en nooit 100% veilig waren, werd als vanzelfsprekend gezien’, vertelt projectleider Arjan Janse (Imbema), ’Daarom is deze innovatie bijzonder. De kracht van ons project ligt ook echt in de samenvoeging van de expertise van Macaw als IT-dienstverlener en Imbema als technisch vakspecialist.’

Samenwerking troef zegt jury Channel Awards

Met name de samenwerking in dit project wordt door de jury erkend als ‘onderscheidend en marktgericht’. Het initiatief voor de app komt ook voort uit vragen als ‘hoe kunnen we onze klanten echt dienen?’. Het resultaat van de samenwerking is een eindproduct dat de verwachtingen van de klanten overstijgt.

Prijsuitreiking 

Een nominatie ontvangen is natuurlijk al een prachtige erkenning, maar het zou helemaal mooi zijn als wij de award tijdens de prijsuitreiking op 11 december 2018 daadwerkelijk mee naar huis mogen nemen. Helaas kun je niet meer stemmen. Het is nu dus afwachten! 

 

Monique van de Grootevheen
Client Manager

What's your challenge?