• Home
  • Over
  • Nieuws
  • Macaw-doet-mee-aan-wereldrecord-programmeren-op-basisscholen

Macaw doet mee aan wereldrecord programmeren op basisscholen

Op 14 oktober organiseert Stichting CodeUur een wereldrecord programmeren op basisscholen door heel Nederland. Op die dag gaan namelijk 10.000 kinderen tegelijkertijd leren programmeren. Tientallen bedrijven en bijna 600 vrijwillige gastdocenten ondersteunen deze landelijke recordpoging. Macaw draagt uiteraard ook graag een steentje bij aan de generatie van morgen. Maar liefst acht Macawers werken op 14 oktober als gastdocent mee aan dit wereldrecord.

Stichting CodeUur wil met dit initiatief basisscholen inspireren om de digitale vaardigheden een structurele plek in het onderwijs te geven. Programmeren wordt steeds belangrijker in onze digitale maatschappij, maar kinderen krijgen op school geen basis mee voor het vakgebied. Programmeren leert kinderen creëren in plaats van consumeren. Het is dus niet per definitie bedoeld om kinderen op te leiden tot programmeur, maar om ze vaardigheden te leren waarvan ze in elk beroep in hun toekomstige loopbaan profijt van hebben.

Meer weten over dit bijzondere initiatief? Kijk dan op https://www.codeuur.nl rel="noopener noreferrer" of op #CodeUurWR.