• Home
  • Over
  • Nieuws
  • Macaw-en-aviva-solutions-gaan-samenwerking-aan-op-e-commerce-gebied

Macaw en Aviva Solutions gaan samenwerking aan op e-commerce gebied

18 mei 2017 Koudekerk aan den Rijn / Schiphol-Rijk - Macaw en Aviva Solutions zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van e-commerce. Beide organisaties hebben strategisch gekozen voor het Sitecore Experience Platform en Sitecore Commerce. Aviva Solutions biedt hierop het product Mercury E-commerce aan als e-commerce accelerator. Macaw zal deze vanaf nu implementeren bij full-service Sitecore Commerce projecten om doorlooptijd en kosten voor haar klanten te verminderen.

Sitecore Commerce
Sitecore Commerce is volgens onafhankelijk onderzoek van Gartner de leading technologie voor enterprise e-commerce projecten (Gartner Magic Quadrant for e-commerce, 2016). Het biedt uitgebreide marketing- en personalisatiemogelijkheden en wordt daarom gezien als hét e-commerce platform voor de Enterprise markt. Omdat de optimale inzet van deze e-commerce technologie normaliter gepaard gaat met een complexe en lange ontwikkelperiode, heeft Macaw aansluiting gezocht bij de oplossing van Aviva Solutions.

Eerder operationeel en meer controle voor de business
Door gebruik te maken van de kant en klare en eenvoudig aanpasbare e-commerce componenten van Mercury E-commerce is Macaw in staat om voor haar klanten sneller en efficiënter e-commerce projecten te realiseren. Mercury E-commerce biedt een aantal vooraf gedefinieerde basiscomponenten waardoor de uitrol makkelijker wordt, de implementatie sneller wordt gerealiseerd en daardoor ook direct een bijdrage aan het bedrijfsresultaat kan leveren.

Een regulier Sitecore Commerce implementatietraject biedt een enorm aantal mogelijkheden waardoor ontwikkelaars normaliter eerst aan zet zijn en een project veelal een lange doorlooptijd heeft. Mercury zorgt dat de Business de controle krijgt: de Productmarketeer of e-Commercemanager kan nu zelf direct beslissen welke componenten ingezet worden, zonder tijd aan ontwikkeling kwijt te zijn.

Daarnaast biedt Mercury Commerce onder andere vooraf ontwikkelde business rules waardoor bijvoorbeeld gefilterd kan worden op kleur, of prijs en kleur, waarbij een specifieke aanbieder eerst wordt getoond. Dit maakt het platform flexibeler in gebruik. Pim van Leeuwen, Manager Macaw Interactive: “Met de keuze voor Sitecore Commerce en Mercury E-commerce van Aviva Solutions verstevigt Macaw haar positie als strategisch omnichannel partner.”

Bart Hoppe, directeur van Aviva vult aan: “Aviva Solutions heeft in Macaw een ervaren partner gevonden op het gebied van E-commerce implementaties die kan bijdragen aan de doorontwikkeling van Mercury E-commerce.”