Macaw helpt Basic-Fit meer uit data te halen

Sportschoolketen kiest voor nieuw internationaal rapportageplatform
Schiphol-rijk, 20 juni 2017 – Macaw gaat Basic Fit, Europa’s grootste fitnessketen, ondersteunen in hun groei. Macaw zal een nieuw rapportageplatform implementeren waarmee Basic-Fit de ontwikkelingen op financieel, operationeel en commercieel vlak nog beter kan inzien, monitoren en bijsturen.

Data voor Finance, Forecasting en Marketingdoeleinden
Basic-Fit heeft met de bestaande systemen de beschikking over veel data en wil deze graag optimaal benutten. Naast de behoefte om dit voor finance en forecasting te realiseren wilde Basic-Fit ook de data voor marketingdoeleinden nog verder ontsluiten om daarmee het product- en dienstenaanbod naar hun leden verder te optimaliseren.

Ervaren Business partner in Data
Basic-Fit koos daarbij voor Macaw, Microsoft Gold partner, als implementatiepartner van Microsoft PowerBI. “Macaw heeft veel ervaring met het implementeren van deze Microsoft technologie bij grote organisaties waarbij medewerkers en kennisoverdracht centraal staan” licht Adriaan Bos toe, Manager Planning & Control bij Basic-Fit. “Onze behoefte ligt namelijk niet enkel op technologisch vlak. Het is net zo belangrijk dat het platform goed aansluit bij de onderneming en blijft meegroeien met onze behoeften. Het is daarbij cruciaal dat onze mensen worden meegenomen in alle facetten van het project en zich meester kunnen maken van het platform.” Macaw werkt volgens de ‘People first, technology second’ benadering waarbij aandacht is voor alle facetten van business value.

Keuze voor PowerBI
Dit moderne rapportageplatform voorziet gecontroleerd in de interne en externe data die nodig is voor de dashboards, rapportages en onderliggende analyses. Macaw is expert in het (realtime) ontsluiten van online en interne databronnen en applicaties en het optimaliseren van datakwaliteit. Macaw besteedt daarnaast veel aandacht aan de benodigde Data Governance om de gebruikersorganisatie op de juiste manier te laten werken met data. Deze aandacht zorgt er ook voor dat de gebruikersorganisatie de data kunnen inzetten en omzetten naar bruikbare inzichten.

Macaw koos daarbij voor een drie-fasen aanpak. “Zoals Basic-Fit de sporters in staat stelt hun doelen te bereiken helpt Macaw Basic-Fit met de opbouw en uitbouw van de benodigde data competenties zodat Basic-Fit klaar is voor een data gedreven toekomst”, zegt Kees Hout, Manager Business Solutions van Macaw. “Het is ons doel om in een hechte samenwerking met Basic-Fit dit moderne en robuuste rapportageplatform te realiseren. Een gebruiksvriendelijke, beheersbare oplossing, waarbij de gebruikers zelfstandig hun rapportages en analyse kunnen maken.” Naar verwachting is het platform eind van het jaar operationeel.