• Home
  • Over
  • Nieuws
  • Macaw-is-bekroond-met-de-gold-competentie-voor-cloud-productivity-in-microsofts-partner-programma

Macaw is bekroond met de Gold competentie voor Cloud Productivity in Microsofts partner programma

Macaw heeft van Microsoft als een van de eerste partners in Nederland de gouden competentie gekregen voor het Cloud Productivity programma. Dit programma is onderdeel van de totale cloud-strategie van Microsoft waarin cloud-technologieën als Office 365, Microsoft Azure en Dynamics CRM Online een belangrijke rol spelen.

Roel Bergsma, Directeur Business Development van Macaw: "We zijn er trots op een van de eerste Microsoft-partners in Nederland te zijn met een Gold competentie voor Cloud Productivity. Dat betekent een erkenning van de kennis en ervaring die we op cloud gebied hebben opgebouwd. Het geeft onze huidige en potentiële klanten dan ook de zekerheid dat zij kunnen vertrouwen op de cloud-expertise van Macaw."

Macaw Gold Cloud Productivity partner Microsoft

STRATEGISCHE CLOUD-OPLOSSINGEN

Sinds de komst van cloud-technologie is Macaw bezig om klanten te adviseren over en voorzien van strategische oplossingen met behulp van cloud-technologie. Zo heeft Macaw voor Jumbo een productivity platform gebouwd voor alle medewerkers op basis van Office 365, de veiligheidregio's Kennemerland en Twente kunnen snel schakelen in geval van crisissen dankzij het Azure-platform, Koninklijke Horeca Nederland heeft al zijn medewerkers voorzien van een digitale werkplek en voor Plan Nederland hebben we Microsoft Intune voor het IT-beheer ingezet. Deze cloud-oplossing - inclusief antivirus - maakt het mogelijk back-ups te doen en nieuwe software en updates op afstand te installeren.

MOBILE FIRST, CLOUD FIRST STRATEGIE

Macaw wordt door Microsoft als een belangrijke cloud-partner gezien. In 2012 werd Macaw al bekroond tot 'Microsoft Cloud Activated partner', wat toen de hoogste kwalificatie was die Microsoft toekende aan partners op het gebied van cloud computing. Tijdens de World Wide Partner Conference in Washington D.C. benadrukte Microsoft vorig jaar de strategie 'Mobile first, Cloud first' en plaatste de partners centraal in de cloud-strategie. In deze strategie zijn drie cloud competenties gelanceerd: de competentie 'Small & Midmarket Cloud Solutions' zal een focus hebben op Office 365. Dat geldt ook voor de competentie 'Cloud Productivity'. De nieuwe competentie 'Cloud Platform' zal een focus hebben op Microsoft Azure. Op alle drie de competenties had Macaw al een zilver status.

Bergsma: "Als Microsoft-partner staan we achter de 'mobile first, cloud first'-strategie van Microsoft en hanteren we dit tenzij-beleid ook in de dienstverlening naar onze klanten. We zien dan ook dat steeds meer organisaties de kansen zien die cloud-technologie biedt: flexibele en schaalbare IT tegen lage kosten. Dat is toch de wens van iedere IT- en businessmanager!"