Minister Kaag ontvangt Macaw in Litouwen

Tijdens het staatsbezoek van Koning Willem Alexander aan de Baltische Staten ontvingen Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de heer Mantas Katinas, Managing Director of Invest Lithuania, zeven Nederlandse IT-bedrijven met een onlangs geopende vestiging in Litouwen. Ronald van Es, CFO Macaw, nam deel aan deze exclusieve ronde tafel in Kaunas, de tweede stad van deze Baltische staat.

Vestiging in Litouwen

De deelnemers bespraken hoe zij de opstart van hun vestigingen in Litouwen hebben ervaren. Wat zijn de cultuurverschillen en waar loop je als onderneming tegenaan? Ronald van Es: “De algemene consensus van deze ronde tafel is dat het vestigingsklimaat in Litouwen erg goed is. Het IT-niveau is hoog, de opleidingen goed en de beheersing van de Engelse taal prima. Dat is ook de reden dat wij een vestiging in Litouwen zijn begonnen.”

Op zoek naar IT-ers

Macaw opende in 2017 de deuren van deze nieuwe vestiging op de Technopolis Delta in de Litouwse hoofdstad Vilnius en het kantoor groeit hard. “Onze ambities zijn groots en daarvoor zijn we continu op zoek naar de beste IT-ers, zowel in Nederland als in Litouwen. Zo kunnen we blijven groeien en met zijn allen fantastische IT-projecten realiseren.”

Foto door Elze Hoogduijn

What's your challenge?