Ronald van Es van Macaw genomineerd voor Vitality Manager 2017

Hoofddorp, 28 augustus 2017 - Ronald van Es, CFO van Macaw, is genomineerd als Vitality Manager van het jaar. Deze award is voor de professional die zich heeft onderscheiden door een vitaliserende aanpak binnen de organisatie op de kaart te zetten. Van Es is een van de vier kanshebbers voor de titel.

Bevlogen voorbeeld voor het vakgebied
Om in aanmerking te komen voor de nominatie moesten de deelnemers aantoonbaar de vitaliteit van de organisatie verhogen, stakeholders verbinden, de organisatie mee krijgen, laten leren en verbeteren, rendement en impact aantonen en een bevlogen voorbeeld voor het vakgebied zijn.

Met meer energie naar huis
“Uit een gezondheidsonderzoek kwam naar voren dat er veel mogelijkheden waren in onze bedrijfscultuur om collega’s beter in staat te laten zijn eigen keuzes te maken die hun energie niveau vergroten” vertelt Van Es. “Vervolgens is een werkgroep opgezet en heeft het vitaliteitsthema aandacht gekregen via allerlei kanalen.”

Aan het 20|20 Energy programma wat Van Es met de werkgroep heeft geïnitieerd, wordt inmiddels door drie kwart van de Macawers deelgenomen. Dit programma, inmiddels de derde jaargang, is gericht op het opladen van de fysieke, emotionele en de mentale batterij door meer bewegen, beter slapen, gezondere voeding, meer focus, beter prioriteiten kunnen stellen en beter ontspannen. Uiteindelijk allemaal gericht om de werkdag af te sluiten met meer energie dan waarmee je deze startte. Van Es is daar persoonlijk het voorbeeld van. “Macaw belooft haar klanten de beste oplossingen te bouwen. Daar heb je ook de beste mensen voor nodig, en ik geloof dat een fysiek, mentaal en emotioneel gezonde, fitte, vitale werknemer beter werk levert en zelf ook meer uit zijn werk haalt.”

Elke medewerker de beste versie van zichzelf
Van Es deelde zijn persoonlijke verhaal tijdens de kick-off van het programma. “Ik heb de winst die ik zelf heb ervaren ook gedeeld met collega’s. En de wens uitgesproken dat iedereen de beste versie van zichzelf kon worden.” Van Es draagt deze boodschap nog steeds uit. Nieuwe medewerkers krijgen het vitaliteitsprogramma aangeboden. Teambreed worden energiemetingen gehouden. Het nieuwe pand is volledig ingericht voor een gezonde werkomgeving, met veel daglicht, re-energize rooms en een gezonde cateraar. Bij Macaw vind je geen frisdrankautomaat of snoepmachine, wel veel vers fruit en infused water.

Resultaten en ambities voor een vitale toekomst
Naast de 100% aanbevelingsscore van collega’s, heeft het vitaliteitsprogramma het verzuim gehalveerd, meer dan de helft van de collega’s beweegt meer, kan makkelijker ontspannen en 86% heeft meer energie. Dat is voor Van Es nog slechts een begin. “Mijn droom is dat we over drie jaar de invloed van ons vitaliteitsbeleid hebben uitgebreid naar partners, klanten, het gezin van de medewerkers en andere organisaties.” Van Es is trots op de nominatie. “Dit is een bevestiging dat we op de goede weg zitten en een eer voor alle collega’s die hier elke dag aan werken.”

De uitreiking van de Vitality Manager van het Jaar Award is 14 september aanstaande tijdens het Vitaliteit& congres bij Inn Style te Maarssen.