Sitecore Developer

“Prikkelen, uitdagen en innoveren. ” Gary, werkzaam als Sitecore Developer.

 

“Al heel wat jaren loop ik mee in de ICT wereld. Niet dat ik een officiële studie heb gevolgd in informatica of iets dergelijks. Ik ben (bijna) helemaal autodidact. SharePoint heb ik mezelf eigen gemaakt en daar heel wat jaren mee gewerkt. 

 

Hobby

Ik heb een enorme drive om mezelf te ontwikkelen, me steeds weer de volgende versie of de nieuwste technieken eigen te maken. Ook in privé tijd ben ik veel bezig met onderzoeken en uitproberen, blogs researchen en schrijven, kennis delen. Mijn werk is mijn hobby - of is het andersom? Eigenlijk word ik betaald voor mijn hobby. Mooi toch?

 

High speed traject

Op een gegeven moment kwam ik bij Macaw op een Sitecore project terecht. Het product boeide me omdat het aansluit bij technieken die ik al beheers. Het fascineert me hoe Sitecore techniek en marketing bij elkaar brengt in slimme en effectieve klantoplossingen. Ik ben toen in gesprek gegaan om een overstap te kunnen maken van SharePoint naar Sitecore. Het is geweldig dat ik het vertrouwen én de kans kreeg om me in Sitecore te verdiepen en te bekwamen. Ik heb mezelf toen op een high speed traject gezet om heel snel zoveel mogelijk te leren, zodat ik in korte tijd op hoog niveau kan meedraaien in het team. Na 1 maand heb ik mijn Sitecore certificaat behaald.

 

Van de gebaande paden af

Ik wil altijd van de gebaande paden af gaan. Best practices zijn mooi en nuttig, maar als iedereen op dezelfde manier werkt is er geen innovatie. Met de pet van de klant op ben ik altijd op zoek naar wat er beter kan, hoe je zo snel mogelijk een resultaat met zo hoog mogelijke kwaliteit kunt neerzetten. Vaak helpt het dan om technieken uit aanpalende disciplines in te zetten. Ik heb een brede achtergrond in de ICT en die komt mij daarbij goed van pas. Innoveren gaat niet vanzelf. Ik houd ervan om te prikkelen, te zorgen dat de teams waarin we werken elkaar uitdagen. Zo haal je samen het maximale boven water. Ik ben gelukkig als ik afwisselende en prikkelende opdrachten mag doen. Voor mij zit de uitdaging juist in paden die nog niet eerder gelopen zijn. Laat mij het lastige uitzoekwerk maar doen. Dan neem ik vervolgens met plezier collega’s op sleeptouw om mijn ervaringen met ze te delen.”

 

Fabienne van Tol
Recruiter

What's your Challenge?