Eerste Macaw Ladies Night

22 november 2018 - Macaw telt inmiddels ruim 250 enthousiaste Macawers, waarvan zo’n vijftig vrouwen. Drie daarvan, Karin Homburg, Jacqueline Groot en Sanne Menning, namen het initiatief om de eerste succesvolle Macaw Ladies Night te organiseren om inspiratie en ervaringen met elkaar te delen.

Marinel van de Velde spreekt over vrouwen in een mannenwereld

Marielle van Hamburg opent de avond. Marinel van de Velde, oprichter van Public Support Business, onderdeel van de Public Support Groep, voorheen directeur bij Rabobank, nam ons mee in haar ervaringen over het hoe is het om als succesvolle vrouw in een mannenwereld te acteren en over de verschillen tussen mannen en vrouwen op de werkvloer: “Er zijn echt verschillen tussen man en vrouw. De kunst is om ze te zien en ze te waarderen.” Als voorbeeld noemde ze het inspreken van de voicemail: “Vrouwen hebben de neiging om voicemails vol te kletsen. Terwijl het bij een man beter werkt om te zeggen, bel me terug.” Er blijkt uit onderzoek dat diversiteit in bedrijven leidt tot betere resultaten.

“De kunst is om vrouw te blijven in de mannenwereld. Blijf ongelooflijk jezelf”

Marinel gelooft in doen wat je leuk vindt bij een bedrijf wat je leuk vindt en te focussen op wat je wilt bereiken. Vanuit discussie onderling bleek dat de Macaw Ladies Night vooral is ontstaan vanuit de behoefte aan inspiratie, ervaringen delen en elkaar leren kennen door de organisatie heen. Macaw kent gelijke beloning en promotie voor vrouwen, al is de directie 100% man. 

Poll laat nut van Macaw Ladies Night blijken

Uit de gehouden poll bleek dat 60% het nut van dit soort avonden inzag en 40% dat af laat hangen van het programma. 79% komt voor inspiratie en wil horen hoe vrouwen het in andere organisaties ervaren en waar vrouwen bij Macaw tegen aan lopen. 61% van de vrouwen kan helemaal zichzelf zijn en hoeven geen mannelijke eigenschappen in te zetten om verder te komen. Andere collega’s geven aan dat ze wel het gevoel hebben dat ze niet hun twijfel of onzekerheid kunnen uiten. Er werd unaniem aangegeven dat er behoefte is aan een volgende sessie.

Onderwerpen, die geopperd werden voor een volgende bijeenkomst zijn: omgaan met werk/privébalans, carrière maken, hoe je bij jezelf kunt blijven in een mannenwereld en hoe je kunt omgaan met dominante mensen.

Takeaways van de eerste Macaw Ladies Night

Marielle van Hamburg vatte de avond samen met de vier belangrijkste takeaways:

  • Mannen willen onderhandelen
  • Diversiteit in teams leidt tot betere resultaten
  • Korte voicemails bij mannen inspreken
  • En last but not least, blijf vooral vrouw

Over drie maanden volgt de tweede Macaw Ladies Night.

Sanne Menning
Data & Analytics Consultant

What's your challenge?