Employee Empowerment

Werken jouw afdelingen optimaal samen? Zijn jouw medewerkers tevreden met processen en systemen? En wat merkt de klant daarvan? Dit is slechts een greep uit de vele vragen over employee empowerment. Als jouw medewerkers tevreden zijn en over de juiste tools beschikken, heeft dit directe impact op jouw business doelstellingen. Hoe pak je dit aan?

Wat we maar al te vaak zien is dat employee empowerment in een organisatie slechts als onderdeel van bijvoorbeeld HR of corporate communicatie gezien wordt. Als employee empowerment succesvol aangepakt wordt is het verweven in alle facetten van de organisatie. Een gezamenlijke strategie zou aan de basis moeten liggen. Op dit moment gebeurt dat nog te weinig, een belangrijke oorzaak is dat de beschikbare platformen en tools nauwelijks succesvol zijn.

Bij elk klantcontact

Employee empowerment gaat verder dan alleen een Intranet. Het gaat ook om het paraat hebben van tools en processen bij elke individueel klantcontact, van koopmoment tot servicemoment. Stel dat een verwarmingsmonteur niet alleen een storing verhelpt, maar ook direct advies kan geven over een mogelijke nieuwe ketel? Door middel van een app kan de monteur direct zien hoe lang de huidige ketel nog meegaat en wat de voordelen en kosten zijn van direct een nieuwe ketel aanschaffen. Op die manier wordt het ook gemakkelijk en prettig gemaakt voor de medewerker.

Door employee empowerment te faciliteren met behulp van een platform en apps wordt veel data gegenereerd. Deze data geeft realtime inzicht in hoe het met jouw organisatie gaat. Hierdoor wordt het voor het management makkelijker om bij te sturen als dat nodig is. Bovendien geeft de wetenschap dat alles goed op orde is, wanneer klanten en medewerkers tevreden zijn meer dan ooit een gevoel van controle. Een prettige gedachte vind je niet?

Meer weten over employee empowerment en hoe je dit succesvol binnen jouw organisatie implementeert? Wij helpen je graag verder!
Amancio Quant
Solution Consultant

What's your challenge?