UX & Design

Stijgend Customer Engagement

We zien dat merken zich meer en meer gedragen als ecosystemen. Een complex netwerk van systemen die met elkaar interacteren. Om het nóg ingewikkelder te maken, heeft elk systeem zijn eigen 'user-interface'. Als merk is het van levensbelang om een consistente merkbeleving over al die systemen na te streven. Dit vraagt om een specialistische aanpak. UX en Design zorgt voor die specialistische aanpak. Het werkt op het snijvlak van de proposities van jouw merk en de behoefte van jouw klant. Dit zorgt voor een stijgend Customer Engagement: de betrokkenheid van je klant. Hierdoor neemt de conversie toe. 

Relevante en memorabele ervaringen

De gebruiker ontlasten van alledaagse taken, dat is de drijfveer van onze ontwerpers. Door processen begrijpelijk en toegankelijk te maken en de gebruikers bovendien te verrassen met relevante en memorabele ervaringen. Dit vraagt om diep begrip van doelen en wensen van de gebruikers en hun 'human behaviour'. Het zorgt ervoor dat je een echt doeltreffende oplossing kan ontwerpen. Onze aanpak bestaat hierin altijd uit een multidisciplinair team van specialisten in Insights, UX Design en Digital Design.

Kans: Contextual Design

Om de maximale Customer Engagement te kunnen garanderen, wordt bij het ontwerpen van een user interface altijd onderzocht of elementen als tijd van bezoek, actualiteit en locatie een rol spelen. Niet alleen kan hierop worden ingespeeld met relevant(ere) content, ook het design kan hieraan aangepast worden. Dit noemen we contextual design. We zien dat dit grote kansen biedt voor e-commerce- en marketingplatforms.

"Het ontwerp van de interactie in een systeem, doe je altijd in co-creatie met eindgebruikers. Een gevalideerd user-interface ontwerp leidt namelijk tot hogere conversie." Machteld Rijnten, Creative UX Director

Onze sweetspot: de vertaalslag naar techniek

Een geheel user centric benadering en de diepe samenwerking met techniek kenmerkt het werk van Macaw. Creatieve oplossingen liggen bij ons niet alleen op designvlak, maar juist ook in een creatieve benadering van de technische mogelijkheden. Onze creative culture is niet voor niets het kloppend hart van Macaw, hier wordt aan innovaties gewerkt. 

Multidiciplinair 

Insights: 
Het verzamelen en analyseren van inzichten uit markt-, gebruikers- en organisatiedata en de vertaling ervan in User Stories. 

User Experience: 
Leiderschap in resultaatgedreven platformen die innovatie voor de klant bewerkstelligen. 

Digital Design: 
Merk en concept vertalen in spraakmakende, innovatieve en doeltreffende designs.

UX & Design van Macaw adviseert communications officers, marketing directors en/of e-commerce managers over de mogelijkheden om behavioural economics & marketing te implementeren, usability te optimaliseren en de organisatie te laten groeien als ‘digital’ merk. 

"De vertaler zijn van businessuitdagingen in goed werkbare technische oplossingen, dát is de ‘sweetspot’ van UX bij Macaw".Jeroen Happel, Solution Consultant

 

 

Jeroen Happel
Solution Consultant

What's your challenge?