Macaw.nl/Webinars/Live programma: Future Proof Your Business

Future Proof Your Business!

Power-webinar programma voor Manufacturing en Wholesale.
Aanmelden
Neem deel aan ons nieuwe Future Proof Your Business programma: wekelijks een power-webinar (30 min) door business- en thought leaders op digitaal gebied. Het programma geeft inzicht in recente ontwikkelingen in digital business en inspireert voor een toekomstbestendige B2B Commerce strategie.

De Manufacturing & Wholesale industrie heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt in digital commerce. In deze uitdagende tijden hebben e-commerce en digitale bedrijfsoplossingen opnieuw bewezen een vitale infrastructuur te zijn voor de industrie. Voor veel business leaders is het nu meer dan ooit duidelijk dat het toekomstbestendig maken van het bedrijf de eerste prioriteit moet zijn. Speciaal voor Manufacturing & Wholesale bedrijven die nu in actie willen komen, hebben we dit exclusieve webinar programma ontwikkeld. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door partners Sitecore, SmartOSC en Microsoft.

Meld je aan voor het Future Proof Your Business programma en neem wekelijks om 16:00 deel aan de power-webinars.  Per mail houden we je op de hoogte van het programma.

Programma

Impact van de huidige crisis op B2B Commerce | 7 mei | 16.00 uur

Het Future Proof Your Business programma start met een webinar over de gevolgen van de huidige crisis voor de B2B-handel. Veel van de B2B organisaties, waar Jeroen Happel voor werkte, hadden eerder al een focus op het creëren van digitale distributiekanalen en het faciliteren van customer experience. Ten tijde van Covid-19 is dit meer dan eens een actueel thema, waar Jeroen je graag over bijpraat.

Spreker: Jeroen Happel, Business Consultant Macaw

ecommerce

Amazon, Ali Baba & Co. | 14 mei | 16.00 uur

Welke kansen en risico’s brengen handelsplatformen in B2B met zich mee? Dietmar Hagen Horn werkt al meer dan 20 jaar voor toonaangevende aanbieders van digital commerce in de Europese markt. Hij heeft zowel wereldwijde merken als regionale retailers geholpen bij het implementeren van hun digitale business strategie in de cloud. De laatste jaren is hij verantwoordelijk voor ‘Experience Commerce’ in EMEA.

Presenter: Dietmar Hagen Horn, Sitecore Commerce EMEA

D2C Commerce: managen van het kanaalconflict | 20 mei | 16.00 uur

Starten met Direct-to-Customer commerce activiteiten resulteert vaak in een belangenconflict met kanaalpartners. Of hoeft dit niet zo zijn? Jeroen Happel werkt samen met merken, fabrikanten en groothandels om digital commerce en business oplossingen te implementeren. Vanuit zijn ervaring vertelt hij hoe je een business toekomstbestendig kunt maken en het risico op kanaalconflict verminderd.

Spreker: Jeroen Happel, Business Consultant Macaw

ecommerce

Driving the employee content experience | 28 mei | 16.00 uur

Het managen van digitale content kan erg tijdrovend zijn. Hoe bereik je hierbij de hoogst mogelijke efficiëntie en zorg je voor optimale prestatie van medewerkers? In dit webinar neemt Sten Verveen ons mee in de wereld van Digital Asset Management-systemen (DAM). Sten helpt klanten bij het verbeteren van de Customer- en Employer Experience door strategie, inzet van juiste tools en implementatie binnen teams.

Spreker: Sten Verveen, Business Consultant Macaw

Digital Marketing

Hoe overwin je de Covid-19 uitdagingen in jouw supply chain? | 4 juni | 16.00 uur

Reageren op verandering is de nieuwe norm. Het hebben van een veerkrachtige supply chain, waarbij veranderingen in vraag en aanbod worden gemonitord en snel de juiste acties worden ondernomen, is een noodzaak geworden. In dit webinar zal Patrick van Loon, je meenemen in de aanpak van Microsoft om deze veerkrachtige supply chains te creëren. 

Spreker: Patrick van Loon, Manufacturing Industry Executive Microsoft Western Europe

Digital transformation in B2B commerce | 11 juni | 16.00 uur

Hoe kun je digitale technologie gebruiken om de bedrijfsvoering en klantervaring fundamenteel te verbeteren? Jack Tran heeft ruime ervaring met het bouwen van snelle en schaalbare e-commerce systemen bij wereldwijde B2B ondernemingen. Jack is een commerce liefhebber en een sterke pleitbezorger op het gebied van klantervaring en digitale transformatie.

Spreker: Jack Tran, SmartOSC

jack tran

Reinventing B2B sales | 18 juni | 16.00 uur

Hoe beïnvloed digital commerce de traditionele rol van de B2B-verkoper? Driekwart van de B2B kopers gebruikt online platformen in het koopproces en daardoor heeft de sales professional een andere rol gekregen. Digitalisering heeft kopers een informatievoorsprong gegeven. Harry Boers vertelt graag hoe je als organisatie op een slimme manier op dit gegeven kunt inspelen.

Spreker: Harry Boers, Managing Consultant Macaw

jack tran

Zonder de juiste product content, geen online sales! | 25 juni | 16.00 uur

Als merk, fabrikant of groothandel kan het beheren van product content een echte uitdaging zijn. Zeker wanneer je gegevens verzamelt, verrijkt en synchroniseert met verschillende externe en interne bronnen! Maren Horn vertelt meer over hoe je op efficiënte wijze, tijdige en relevante persoonlijke communicatie met de klanten kunt faciliteren.

Spreker: Maren Horn, Account Director Macaw

Recap power-webinars | 2 juli | 16.00 uur

We eindigen dit programma met een webinar waarin we terugblikken op de learnings uit de verschillende webinars. Ook geven we een update geven op de huidige stand van zaken ten aanzien van de Covid-19 ontwikkelingen, met name op de wijze waarop organisaties hun business ‘future-proof’ hebben gemaakt!

Spreker: Jeroen van Happel, Business Consultant Macaw

ecommerce

 

Het format

Elke week tot aan de zomer bieden wij een kosteloos 30 minuten durend webinar, virtueel event of Q&A sessie, aan over een specifiek digital business onderwerp. Deze inspiratie sessies worden gepresenteerd door business- en thought leaders van bedrijven met diepgaande kennis van de laatste ontwikkelingen op digitaal gebied.

Future proof your business

De recente uitbraak van het Covid-19-virus heeft voor veel bedrijven de dagelijkse bedrijfsvoering verstoord, het klantgedrag sterk beïnvloed en problemen in de supply chain veroorzaakt waardoor zelfs de meest loyale klanten overstappen naar alternatieve leveranciers. Als gevolg daarvan staat voor veel bedrijven de continuïteit van hun bedrijf op het spel.

Maar het zijn niet alleen de recente ontwikkelingen waar je als organisatie op in moet spelen: ook nieuwkomers zoals de digitale handelsplatformen Amazon en Alibaba veranderen het speelveld voor veel merken, groot- en detailhandelsbedrijven. Het is nu meer dan ooit belangrijk om relevant te zijn (en te blijven!) voor uw klanten en de organisatie klaar te maken voor de toekomst!

Aangeboden door

Dit programma wordt aangeboden door Macaw, Sitecore, SmartOSC en Microsoft. Met een breed service- & productportfolio ondersteunen zij hun klanten op dagelijkse basis bij hun digitale transformatie en optimalisatie van digitale marketing & sales resultaten. 

 • Macaw
  Digital agency, gespecialiseerd in het bouwen van digitale oplossingen op basis van Microsoft en Sitecore technologie. Macaw is Sitecore EMEA Partner en Microsoft Gold Partner. Door het combineren van zakelijk inzicht, de beste mensen en toptechnologie zijn wij in staat om projectrisico’s te verminderen, de time-to-market te verkorten en een optimale ROI te realiseren.  
  macaw.nl 
 • Sitecore
  Sitecore biedt B2C en B2C bedrijven de mogelijkheid om unieke digitale klantervaringen te creëren door gebruik te maken van de geavanceerde content management, personalisatie, marketing & commerce mogelijkheden van de Sitecore Experience Cloud. 
  sitecore.com  
 • SmartOSC
  B2B-bedrijven hebben behoefte aan praktische digitale oplossingen die de nadruk leggen op aanpassingsvermogen, efficiëntie en samenhang tussen afdelingen en vertegenwoordigers. SmartOSC heeft een B2B Commerce Accelerator ontwikkeld die het mogelijk maakt om complexe e-orderingfuncties te stroomlijnen en de controle hierover te verbeteren via de intuïtieve Sitecore storefront en backend interfaces.
  smartosc.com