Hackathon met collega's

In April had Macaw Business Solutions weer een geslaagde Hackathon!

Geslaagde Hackathon van Macaw bij Microsoft

Door Mark van Beers - People Manager Macaw

Deze keer lukte het ons om een erg coole plek te kapen, namelijk het Microsoft Experience Centre op Schiphol-Rijk.
Met een kleine maar diverse delegatie van Hardcore Azure Dev’s tot Powerplatform enthousiastelingen, met C Sharpers, DotNet Core afficionado’s en een enkele functioneel Analyst gingen we van start met 4 scenario’s. De scenario’s waren in een redelijk melige bui verzonnen door Michel Heijman en ondergetekende; we hadden gedacht dat het vooral een sociaal feestje zou worden, waarbij collega’s uit Litouwen, Hoofddorp, Coevorden en diverse klantlocaties elkaar konden ontmoeten: een hackathon van 6 uur zou toch niet veel opbrengen, toch? Ik had het mis. Sterker nog, ik had het niet misser kunnen hebben; Na een teamverdeling op middelbare schoolmanier doken 4 teams op de opdrachten met verregaand fanatisme! Challenge accepted!

Creatieve vrijheid en energie knetterden door de gangen van het Experience Centre, op een dieet van koffie en snoep in zeer vreemde kleuren; na bijna 6 uur coderen en integreren kwamen de volgende resultaten, soms bijna klaar en in een paar gevallen met een heus Minimum Lovable Product!

Ernestas, Ewald, Djufari en Florian vonden een manier om de krachten van Azure en Powerapps te connecten in de Let’s Get Social: zoek een activiteit en het systeem zoekt uit waar, wanneer en met wie je het gaat doen.

Hackathon team 1

Saskia, Maarten, Marcel en Rob maakten de D-Need waarmee je automatisch belangrijke concerten op basis van muzieksmaak en locatie in je agenda terechtkwamen.

Hackathon team 2

Justin, Isabel, Stefan en Joost maakten de Funkycolleaguelocator; waar is je collega, en met wie en wat zijn ze aan het doen? Met hilarische resultaten.

Hackathon MBS

Rob, Leroy, Vasilij en Rutger kozen de Fatbit© App: na 4 uur werk schakelt je systeem uit en gaat pas weer aan als jij middels interactie met je camera kunt laten zien dat je helemaal relaxed bent.

Hackathon team 4

Natuurlijk kon dit allemaal verder uitgewerkt worden en natuurlijk zat de complexiteit in de integraties, maar het was inspirerend om te zien hoe in deze korte tijd al resultaten geboekt werden. Voor mij als People Manager was het vooral ontzettend leuk om te zien hoe mensen van verschillende achtergronden, interesses, nationaliteiten en specialismen vloeiend en vanzelfsprekend elkaar opzochten.

Het is vast niet verrassend dat we af moesten sluiten met een etentje; net zoals dat Gallische dorpje.

Hackathon diner

De volgende Hackathon? We gaan iets meer tijd nemen, en de groep nog groter maken. Maar de volgende komt snel, denk aan de late zomer, denk aan een strandtent met uitzonderlijk goede wifi.

Meer weten of meedoen aan onze volgende hackathon? Stuur me gerust een bericht!


Fabienne van Tol

Of kom gerust eens langs bij Macaw!