Macaw aan de top van Beste Werkgevers van Nederland

  

In 2015 zijn de felbegeerde Beste Werkgever van Nederland Awards uitgereikt, door NRC en Satisaction. Het enige wetenschappelijke beste werkgeversonderzoek in Nederland dat zowel naar de harde arbeidsvoorwaarden als naar het werktevredenheidsdeel kijkt.

In een veranderende arbeidsmarkt voor IT-professionals wordt het steeds moelijker om je als werkgever te onderscheiden. We hebben te maken met latent zoekende professionals die we meer uitdaging moet bieden dan hun huidige werk. Dat we ons al jaren weten te handhaven tussen grote merken als Coca Cola, Delta Loyd en Twynstra Gudde en zelfs een aantal jaar de koppositie hebben gevoerd, zegt iets over onze identiteit en aantrekkelijkheid om voor te werken. Goed werkgeverschap zit in onze genen en de wil om de beste te zijn in het DNA van onze collega’s. Macawers zijn gedreven om oplossingen te bouwen met een ‘perfect fit’. Ze zijn gepassioneerd over hun vakmanschap en dat van mensen om hen heen. Met veel enthousiasme en plezier werken ze aan de uitdagendste innovatieve projecten voor klanten en zijn trots op het eindresultaat.

Buitenlandse Conferenties
Om plezier in het werk te stimuleren en ons innovatieve karakter te accentueren, dagen we onze collega’s continu uit hun technische skills te verbeteren. Jaarlijks gaat een delegatie Macawers naar grote buitenlandse conferenties zoals de Microsoft Ignite, SQL Pass Summit en Software Design & Development Conference. De opgedane kennis wordt direct weer toegepast in de projecten. Ook worden steeds meer Macawers gevraagd hun kennis op grote evenementen te presenteren zoals TechDays, European SharePoint Conference en de EPiserver Developers Meetup en EPiServer Ascend ‘15.

Om als bedrijf verder te professionaliseren en meer vanuit partnership te acteren naar onze klanten investeren we ook in de business skills. Daarom wordt iedereen standaard getraind op de advies- en commerciële vaardigheden zodat we onze klanten integraal kunnen bedienen.

Vitaliteitsprogramma
Naast technische skills vinden we het ook belangrijk aandacht te geven aan persoonlijke ontwikkeling. Grenzen tussen werk en privé vervagen en dat kan een risico zijn voor de vitaliteit van onze collega’s. Om hier de juiste aandacht aan te geven, zijn we begin 2015 een vitaliteitsprogramma gestart zodat Macawers zich vitaal (blijven) voelen en ook na het werk voldoende energie over hebben voor andere leuke dingen. Eind 2015 verwachten we de eerste resultaten te hebben maar de reacties van deelnemende collega’s zijn nu al zeer positief. Het succes hiervan heeft er ook toe geleid dat onze financieel directeur Ronald van Es vorige maand naar Litouwen is afgereisd om een presentatie te geven over Macaw als beste werkgever en het vitaliteitsprogramma op de International Master Class Lietuva Conference.

Kennisdelen
In de Macaw-cultuur is kennisdeling een belangrijke pijler. Macaw is een project organisatie en vanuit meerdere units en disciplines wordt er gewerkt aan oplossingen voor onze klanten. Om de successen en ervaringen met elkaar te delen en te vieren zijn de lunchsessies opgezet. Een laagdrempelige opzet waarin collega’s wekelijks hun kennis delen. Dat kan een successtory bij een klant zijn, maar ook nieuwe ontwikkelingen die er aan zitten te komen en hoe ze die bij andere klanten kunnen toepassen of bespreekbaar maken.

Kennisontwikkeling en doorgroeimogelijkheden vinden we heel erg belangrijk bij Macaw. Daarom stelt Macaw jaarlijks een studiebudget van zes procent van het brutoloon beschikbaar en besteden Macawers gemiddeld twaalf dagen aan studie en kennisdeling. Dit percentage ligt overigens hoger dan het gemiddelde van vier procent in de markt.

Verantwoording onderzoek
Het Beste Werkgeveronderzoek van Nederland wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau SatisAction.