Werken als ALM Consultant

“Macaw als een goede ALM-partner op de kaart zetten” Nico, werkzaam als ALM Consultant.

People Managers
“Tijdens de Microsoft DevDays 2006 kwam ik in contact met Macaw. Ik was geïntrigeerd door het gegeven dat Macaw People Managers in dienst had, die zich vooral richtten op de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Daarnaast gaf Macaw blijk oog te hebben voor een goede werk-privébalans, iets wat bij mijn vorige werkgevers vaak minder het geval was. Natuurlijk moet ook bij Macaw hard worden gewerkt. Ik heb echter veel vrijheid bij de invulling van mijn werkzaamheden en krijg de ruimte me te ontwikkelen in een door mij gekozen richting. Ik ben bij Macaw begonnen als developer, ben enige tijd support engineer geweest en was voor mijn huidige functie een aantal jaren werkzaam als teamlead application support & development. Ruim 2 jaar geleden heb ik de mogelijkheid gekregen om als ALM-consultant aan de slag te gaan.

Eigen invulling van mijn rol
Mijn werkzaamheden binnen het Application Lifecycle Management domein zijn spannend en uitdagend en bieden mij de kans een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van de ontwikkel- en beheerprocessen van onze klanten. Ik werk voor klanten als Evides, Heineken, Reed Business en Volkswagen Pon Financial Services. Ik doe korte – en lange trajecten, schrijf mee aan offertes en geef presentaties. De ene keer ben ik release manager, de andere keer stel ik een roadmap op, een volgende keer begeleid ik een DevOps-transformatie. Ik stuur en coördineer, schakel met interne en externe partijen, maar richt ook regelmatig zelf een continuous delivery pipeline in.

Het kan altijd beter
Ik ben enorm trots op wat we tot nu toe hebben neergezet. Als team, als afdeling, als bedrijf. Het functioneert, de basis is goed, maar het kan altijd beter. De komende periode lever ik dan ook graag mijn bijdrage aan het behalen van de Gold status in het Microsoft DevOps partner programma en het als dé ALM-partner op de kaart zetten van Macaw.“