Werken als Consultant

“Zonder IT achtergrond werken binnen de IT” Sten, werkzaam als Consultant

“Ik ben een vreemde eend in de bijt. Ik heb geen IT achtergrond, ik heb een Bachelor economie en Master ondernemerschap en strategische economie aan Erasmus afgerond. Altijd al affiniteit gehad met ondernemerschap, IT en marketing. Ik wilde geen Developer worden, maar vond het raakvlak tussen IT en business wel interessant

Data wordt steeds belangrijker

Vroeger was een mooie website genoeg en nu heb je meer nodig. Data en de customer journey wordt steeds belangrijker. Hoe kan IT worden ingezet om de business succesvoller te maken. Het gaat steeds meer om personaliseren, reageren en voorspellen van (potentiele) klantbewegingen.

Meer met lijstjes

Ik had geen beeld bij Macaw. Ik kende de IT wereld helemaal niet. Dat was wel wennen. Ik ben meer lang leve de chaos en elke kans die voorbij komt pak ik met beide handen aan. Maar binnen de IT is structuur toch wel een vereiste en is dit aanpassen. Daarbij heb je in mijn functie met veel verschillende type mensen te maken, dus moet je goed rekening houden bij wie je aan tafel zit.

Klant, sparren en IT

Dynamiek en veelzijdigheid vind ik het leukst aan mijn werk bij Macaw. Opereren tussen de business, ons ontwikkelteam en daartussen de beste match vinden. Bij Macaw krijg je veel ruimte en verantwoording. Als je kans ziet, mag je die ook nemen. Ook de samenwerking met verschillende expertise gebieden vind ik interessant. Samenwerken met front- en backend Developers, Project Managers, Data Experts… eigenlijk de gehele organisatie. Dat is het voordeel van mijn werk. Je werkt samen aan een volledige oplossing voor de klant. De Macaw mentaliteit is de beste zijn of de beste willen zijn. Een goede mix aan ambitieuze professionals op alle gebieden. Dat maakt het leuk.

Een typische week?

Die start met een stand-up meeting met Heineken (skype). Tijdens de lunch een kennissessie over applicatie insights en aan het einde van de dag naar een klant voor een campagne. In de auto terug had ik telefonische kick-off over een intern project voor Kaggle. Samen met een aantal collega’s vinden we leuk om hieraan mee te doen. Doel is om de huizenprijzen te voorspellen in Rusland. Met mijn econometrie achtergrond kan ik kennis delen en het is leuk om weer eens iets heel anders te doen. Woensdag samen met een klant naar hun reclamebureau in Londen gevlogen om te sparren over een campagne, op donderdag weer vroeg de wekker want ik ga naar VWPFS in Amersfoort om te praten over nieuwe functionaliteiten. Vrijdag ben ik samen met collega’s naar een Hackethon bij Heineken geweest en die hebben we gewonnen!

Dutch Interactive Award gewonnen

Ik ben trots op mijn persoonlijke ontwikkelen van de afgelopen 3 jaren. Binnen Macaw is de sky the limit, als je maar je uiterste best doet en de kernwaardes van Macaw volgt! Ik heb zelfs een award gewonnen als ‘Best talent’ van de Dutch Interactive Awards (DIA). Ik ben trost op Macaw Interactive, we doen mooie projecten en die doen we goed! Ooit zou ik mijn eigen advies bureau willen hebben op het gebied van strategie, business, marketing en it. Maar eerst wil ik mijzelf nog verder ontwikkelen en mooie projecten doen voor Macaw.”
Fabienne van Tol
Recruiter

What's your challenge?