Werken als Data & Analytics Consultant - Roland

Roland begon in 2011 bij Macaw met zijn afstudeerstage voor zijn studie Informatica met minor Business Intelligence. Hij werd Macawer, bleef dat en werkt nu als ervaren Data & Analytics Consultant samen met een enthousiast team Business Intelligence Developers, Data & Analytics Consultants, Solution Architects en Functionele en Technische Data Specialisten voor grote en aansprekende organisaties in Nederland. 

Waarom ben je na je afstudeerstage bij Macaw gebleven?

Roland: Er zijn bij Macaw leuke, uitdagende projecten bij mooie klanten en ik voelde me gelijk thuis in de cultuur. We zijn de beste in wat we doen en we doen wat we beloven.

Hoe zou je de cultuur van Macaw omschrijven?

Roland: Ik kom veel bij andere organisaties over de vloer. Daar vind ik bedrijfsculturen, die logisch en passend zijn voor die organisaties. Alleen mis ik daar de drive, die wij als Macaw hebben, om leidend te zijn in de technologieën, waar wij mee werken. Het is simpelweg niet hun corebusiness. Macaw investeert continue in de skills van haar consultants, zodat ze leidend kunnen blijven binnen hun vakgebied. Daarnaast zijn wij ook een hecht team en leren met zijn allen van iedere uitdaging, die binnen het team opgelost wordt. Wat mij betreft het recept voor kennisontwikkeling.

Macaw is een platte, informele organisatie, waar hard gewerkt wordt, maar met genoeg tijd voor een lolletje. Ik werk samen in een team met mensen, die ik goed ken. Het maakt niet welk probleem of uitdaging er is, ik kan er 100% op vertrouwen dat er iemand is die helpt en voor me klaar staat.

 

  

Wat maakt Macaw voor jou een bijzondere werkgever?

Roland: Naast de bijzondere bedrijfscultuur is dat vooral dat we voorop lopen in de markt qua technologie. Microsoft is dominant op het Data & Analytics gebied. Het is de grootste speler in deze markt en Azure geeft een hoop mogelijkheden. Macaw is een van Microsofts belangrijkste partners in Nederland. Je bent dus altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

"We kijken naar innovaties en gebruiken ze ook. Zo werken we met Databricks en Azure Data Factory."

Macaw heeft als pay-off Challenge Accepted. Wat is jouw grootste challenge?

Roland: Mezelf remmen is mijn grootste uitdaging. Er zijn overal kansen binnen Macaw en er is zo veel op te pakken, maar niet alles kan tegelijk. 

Hoe zit het met je carrièrekansen?

Roland: Er zijn hier goede carrièrekansen. Macaw groeit en ik groei mee. Ik begon als afstudeerstagiair en werk nu in een coachende rol voor Data & Analytics collega’s. De helft van de tijd richt ik me op het schrijven van code en de andere helft begeleid ik klanten en collega’s. Iedere Macawer heeft een eigen People Manager, die je ondersteunt om te bereiken wat je wilt. Je opleidingsbudget is hoog. Zo zorgen we dat we de beste blijven.

Waar staan we om bekend?

  • Goed salaris met mobiliteitsbijdrage voor een mooie auto of OV-abonnement
  • Hoog opleidingsbudget
  • Snelle groei en veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid, ongeacht je leeftijd
  • Eigen People Manager, die je helpt je ambities te bereiken
  • Macaw groeit snel, wat veel en snelle doorgroeimogelijkheden biedt
  • 250 fijne en behulpzame collega’s in Nederland, Duitsland en Litouwen
  • Supermooi kantoor
  • Verse lunch gemaakt door onze chefkok Hilly en onbeperkt fruit op ons HQ
  • Uniek vitaliteitsprogramma
  • Leuke uitjes en borrels, waaronder onze jaarlijkse buitenlandreis met alle Macawers

Kom je langs? Van harte welkom!

De lunch uitproberen? Of een kopje koffie met Roland in het vitaalste kantoor van Nederland? Je bent van harte welkom. Stuur een appje, bel of mail naar onze collega Fabienne van Tol (fabienne.van.tol@macaw.nl of 06-16821247).

Fabienne van Tol

Kom gerust langs!