Werken als Developer

“Oplossingen kwalitatief steeds iets slimmer maken” Miriam, werkzaam als Developer

"Mijn studie Biomedical Sciences heb ik in Utrecht gevolgd. Ik heb gevraagd of ik mee kon doen met het IT traineeship, omdat ik altijd al interesse in de IT had. Zonder een IT achtergrond ben ik zo in het traineeship van Macaw gerold. Het selectieproces was best pittig. Met een hele groep geselecteerde sollicitanten moesten we verschillende testen en in groepjes een case voorbereiden en presenteren aan een groep Macawers. Na een sollicitatiegesprek, op het einde van de dag, kreeg ik meteen te horen dat ik mocht starten als trainee. Daar was ik ontzettend blij mee. Als Trainee heb ik veel opleidingen gedaan, de bekende Microsoft cursussen. En uiteindelijk een specialisatie gekozen in SharePoint en Azure.

Tijdens de selectiedag bij Macaw presenteerden twee collega’s, die eerder een traineeship hadden gedaan, hun verhaal. Het was een intense periode vertelden zij, maar ook leuk en gezellig. Dat klopt, zo heb ik het ook ervaren. Het is uitdagend werk en de collega’s zijn enthousiast. Wat ik ook heel prettig vind, is dat de directie heel benaderbaar is.

Elke week is anders

Ik houd me vooral bezig met maatwerk voor de klant op basis van SharePoint of Office365. Er ligt een vraag van een klant en ik ga dat ontwikkelen. Dus ik zit bij een klant of op kantoor. Soms is het een paar weken dezelfde klant en soms is het een korter project. Meestal ga ik aan de slag met ontwikkelen en heb ik contact met klanten om af te stemmen. Het uitzoeken van de technische mogelijkheden voor het maatwerk dat ik maak, vind ik erg leuk. Er is zoveel nieuws te ontdekken met Office 365. Soms werk ik met wat oudere techniek en soms met nieuwe. Die technische puzzel is leuk om te maken. In projecten zijn vaak veel partijen betrokken.

Met een ander solution center, Macaw Interactive, werk ik veel samen. Zij maken het design en ik ontwikkel dat. Bijvoorbeeld voor een SharePoint Portal. Technisch gezien zijn er dan vaak nogal wat uitdagingen, daarover gaan we met elkaar in gesprek. Ik ben nu met een Macaw Innovation Board (MIB) project bezig. Iedere Macawer mag een idee indienen bij het MIB en wanneer het interessant gevonden wordt, mag eraan gewerkt worden onder werktijd en krijg je er budget voor. Voor dit project werk ik veel samen met Business Intelligence collega’s en collega’s van System Integration, maar ook met Front-end Developers.

Ik ben trots op de groei die ik heb doorgemaakt sinds ik het traineeship heb gedaan. Ik kan nu zelfverzekerd in mijn eentje naar een klant gaan, uitleggen waar ik mee bezig ben en een oplossing aandragen. Ik voel echt dat ik een bijdrage lever aan Macaw, aan dat waar we naar toe willen. Daar voel ik me ook gewaardeerd in. Ik maak onderdeel uit van Macaw en het MWS team en daar ben ik trots op!

Werken aan jezelf

Ik heb hele leuke collega’s. Iedereen is eerlijk, behulpzaam en enthousiast over waar we mee bezig zijn. Nieuwsgierig naar elkaars projecten en naar elkaar. Ik heb best veel invloed op welke projecten ik word ingezet. Ik heb bijvoorbeeld een voorkeur voor het maken van business applicaties. Daar wordt rekening mee gehouden. Bij Macaw mag je meedenken. Ik kan doen wat ik leuk vind. Er wordt gestimuleerd je te ontwikkelen. Ook op andere vlakken dan werkinhoud. Het 20I20 vitaliteitsprogramma is daar een voorbeeld van. Dat maakt het rijker dan alleen een plek waar je komt werken. Je werkt ook aan jezelf bij Macaw."
Joost Seeboldt
Recruiter

What's your challenge?