Front end Developer

“Code schrijven, wat leest als een duidelijk en begrijpelijk verhaal”. Marc, Front end DeveloperVan een studie Netwerkbeheer naar Front- end Development

“In 2013 heb ik mijn studie MBO Netwerkbeheer afgerond. Omdat het front-end vak mij enorm aansprak, heb ik tijdens deze studie 2 stages gevolgd als Front-end Developer. Heel graag wilde ik na mijn studie hierin verder. Na 4 jaar als Front-end Developer te hebben gewerkt, zocht ik nieuwe mogelijkheden mij verder te ontwikkelen. Helaas was dit niet mogelijk bij mijn vorige werkgever. In mijn volgende baan wilde ik mij dan ook met meer vooruitstrevende technologieën bezig houden en zocht ik meer professionaliteit. Ook heb ik graag collega’s om mij heen met veel kennis, waar ik weer van kan leren. Zo wilde ik dat de code meer gestructureerd zou zijn en langer mee kon. Via via werd mij Macaw aangeraden.

Ik ben van baan veranderd, omdat ik mij bij Macaw écht verder kan ontwikkelen

De sollicitatieprocedure ben ik heel open ingegaan. In de 2 gesprekken die ik heb gevoerd, kwamen verschillende onderwerpen naar voren. Zo richtte het eerste gesprek zich wat meer op mij als persoon en werd Macaw als organisatie toegelicht. Het tweede gesprek was meer een technisch gesprek, waarbij er meer duidelijk werd over het niveau en wat ze van mij verwachtten. Ik ben gestart als Junior en stroomde binnen een half jaar door naar Medior niveau.

Eén van de redenen om van baan te switchen was dat ik mij verder wilde ontwikkelen. Macaw biedt iedere werknemer een mooi opleidingsbudget. Dit heb ik ingezet voor een HBO Software Engineering opleiding, wat ik naast mijn werk volg. Een ideale combinatie, omdat ik de theorie gelijk in praktijk kan toepassen. Ook vind ik het super dat ik werk met veel verschillende disciplines binnen Macaw. Hierdoor leer je weer van elkaar.

Tussen het werk door pool ik graag of ik loop even een rondje buiten

Mijn weken zijn heel verschillend. Ik ben actief binnen 2 heel verschillende projecten. Dit brengt veel afwisseling mee, waardoor ik nog meer leer in korte tijd. Elke ochtend begint met een standup. Hier nemen we de backlog door. Tussendoor is er overleg met verschillende disciplines zoals bijv. Back-end Developers, Designers of Testers. Om tussendoor even de gedachten te verzetten ga ik op ons hoofdkantoor graag een potje poolen of maak een wandeling. Het minst leuk van mijn werk vind ik het oplossen van bugs, maar ja, dat hoort er natuurlijk gewoon bij.

Ik ben trots op mijn vooruitgang

Het meest trots ben ik op het feit dat ik mijn eigen vooruitgang zie. Die gaat heel snel! Van collega’s hoor ik dat ik mij snel zaken eigen kan maken. Ik ben mij dan ook erg bewust van de kwaliteit die ik oplever. Ik neem makkelijk en graag kennis over van collega’s met veel ervaring. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en stel veel vragen. Vervolgens pas ik dit zelf toe. Dit wil overigens niet zeggen, dat ik niet kritisch ben!

In de toekomst wil ik graag op hoog niveau front-end development kunnen toepassen en deze kennis weer overbrengen naar anderen.”

Fabienne van Tol
Recruiter

What's your Challenge?