Werken als Lead Data & Analytics Consultant

“Werken met de nieuwste technieken en zorgen dat de klant er mee overweg kan!” Dave, werkzaam als Lead Data & Analytics Consultant

“Ik ben eigenlijk gestart in een soort traineeship bij Macaw. Ik ben samen met een aantal studiegenoten geselecteerd vanuit onze opleiding. Een Macaw collega gaf daar les en heeft ons enthousiast gemaakt hiervoor. Dat was een super interessant en intensief programma. Vier maanden lang trainingen van collega’s om ons klaar te stomen voor het echte werk. Ik heb toen zoveel geleerd! Tussendoor gingen we bij klanten aan het werk om het geleerde in praktijk te brengen. Het was een goede combinatie van toolkennis en de best practises van Macaw.

Power BI

Over het algemeen doe ik meerdere projecten bij verschillende klanten. Ik begeleid de klanten bij het succesvol implementeren van data platform oplossingen. Een krachtig product van Microsoft hierbij is Power BI, waarmee de klant zelfstandig op een laagdrempelig niveau data tot inzichten kan verwerken. Een marketing medewerker dient in real-time te kunnen volgen hoe er over zijn merk wordt gesproken, om direct een mogelijke escalatie in de kiem te kunnen smoren. Door de grotere berg aan informatie wordt het ook des te belangrijker dat er door middel van slimme hulpmiddelen en algoritmes ‘actionable insights’ worden voorgeschoteld aan de klant. Hapklare informatie met toegevoegde intelligentie.

Nieuwste van het nieuwste

Bij Macaw hebben we een heel hecht team, we helpen elkaar graag. Ik krijg bij Macaw veel vrijheid en mogelijkheden om te doen wat het beste bij mij past. Als de klantsituatie ernaar vraagt dan is het mogelijk om de laatste technologische innovaties toe te passen. We zijn daardoor vaak met het nieuwste van het nieuwste bezig voor een klant, dat we regelmatig aan het pionieren zijn maakt het eigenlijk des te interessanter.

Hippe MVP

Binnen Macaw weet menigeen mij te vinden voor bijvoorbeeld Power BI vragen, maar ik zou mijn kennis heel graag nog meer willen delen binnen en buiten Macaw. Bijvoorbeeld door op events te presenteren. Wellicht wordt ik daarmee een MVP (Microsoft Most Valuable Professional), dat zou ik eigenlijk wel tof vinden. Het imago van de MVP’s heeft wel een beetje een hoog nerd-gehalte, daar gaan we verandering in brengen!”
Joost Seeboldt
Recruiter

What's your challenge?