Werken als Consultant

“Product & Portfolio Management op de kaart zetten, zowel binnen als buiten Macaw” Bas, werkzaam als Consultant.

Consultancy en een beetje training

“Project en Portfolio Management software ziet een klant vaak als een ‘luxeproduct’, terwijl het een organisatie wel enorm kan ondersteunen. Het is een solution consultant-achtige rol, waarin ik bedrijven adviseer, voorstellen schrijf, workshops organiseer en presentaties geef. In die twee jaar heb ik mijzelf op verschillende gebieden echt kunnen ontwikkelen door diverse trainingen en kennis van collega’s.

Hier voel ik me op mijn gemak

Ik ben via LinkedIn benaderd om te komen praten over werken als Product & Portfolio Management Consultant bij Macaw. Na gesproken te hebben met een paar Macawers voelde ik meteen een klik en dacht: Hier wil ik werken! Daarom was mijn keus snel gemaakt. Macaw is een organisatie die bij mij past. De sfeer, het type mensen; hier voel ik me op mijn gemak. Er heerst een sterk groepsgevoel. Wij zijn Macaw en we willen er samen iets moois van maken. Er is geen onderlinge competitie, dat vind ik prettig. Het team waarmee ik ging werken voelde goed en dat doet het nog steeds.

Geen week is hetzelfde

Ook ben ik Microsoft p-seller. Dat betekent dat ik in mijn functie ook veel contact met Microsoft heb over commerciële kansen en de stand van zaken binnen mijn PPM vakgebied. De combinatie van die verschillende werkzaamheden vind ik erg leuk om te doen. Geen week is hetzelfde. Een mooie presentatie geven, zodat de klant verder wil met Macaw, daar haal ik echt kracht uit. Binnenkort ga ik samen met een collega van Macaw Strategy naar Jumbo. Daar organiseren we samen inspiratiesessies. Nadenken over hoe we hen enthousiast krijgen om nieuwe ideeën te gaan proberen, waardoor hun werk leuker en makkelijker kan worden gemaakt.
Fabienne van Tol
Recruiter

What's your challenge?