SharePoint Office 365 Consultant

“Het echte probleem achterhalen en vertalen naar een klantvraag juist als de klant dit nog niet concreet kan benoemen.”
Jamal, werkzaam als SharePoint Office 365 Consultant“

 

Op dit moment ben ik, samen met een aantal collega’s, een project aan het afronden bij Evides. De klant is tevreden, maar we zijn pas echt trots als we over een aantal weken terug kunnen kijken en alles staat, werkt en doet het. De eindborrel heeft de klant al gepland! Hoe gaaf is dat, dan moet je wel tevreden zijn, nietwaar?

Wilde niet meer gedetacheerd zijn

Na een aantal jaar gedetacheerd te zijn wilde ik iets anders. Ik was niet actief op zoek maar had mijn LinkedIn profiel bijgewerkt en werd toe vrij snel benaderd door een Recruiter van Macaw. Ik ben toen ook bij andere partijen op gesprek geweest, maar het groepsgevoel bij Macaw was veel beter. Dat merkte ik aan alles. Het feit dat je samen in projecten werkt vind ik gaaf aan Macaw, in plaats van alleen je eigen werkzaamheden. Zo kun je veel meer van elkaar leren en de klant beter bedienen.

Macaw kende ik helemaal niet

Macaw kende ik eigenlijk helemaal niet, was best een gewaagde stap toen. Ik kwam bij een groot bedrijf vandaan waar alles geregeld was en nam de sprong in het diepe naar een, voor mij nog, onbekende club. Gelukkig kwam ik er toevallig achter dat een van mijn collega’s ook bij Macaw had gewerkt. Die was heel erg positief. Hij vertelde mij dat er daar veel kansen waren, juist omdat het een kleinere speler was. Dat was nou net waar ik naar op zoek was. Ik wilde meer inspraak en meer samenwerken.

Minder werken

Een aantal maanden geleden is mijn zoontje geboren, daar ben ik zo trots op. Dat heeft mij ook doen beseffen dat ik misschien minder wil werken. Ook daar staat Macaw voor open. Als jij dat wilt dan is dat prima. Er wordt aan mij gevraagd hoe het met mij gaat. Hoe sta jij erin. Bij vorige werkgever was het meer: gaat de opdracht goed? En daar bleef het bij. De menselijke kant wordt in de gaten gehouden.

Ze zijn nog aan het bijkomen

Ik kom uit een groot gezin en ben geboren en getogen in Amsterdam. Met totaal 7 kinderen was het altijd feest thuis. Ik kijk daar echt goed op terug. Mijn ouders zijn nu alleen maar op vakantie, ze zijn nog aan het bijkomen! Alle kinderen zijn een andere kant uit gegaan, van Procesoperator, Juridisch Assistent, Project Manager tot aan Verpleegkundige en ik in de IT. Een groot gezin lijkt mij echt fantastisch, ik moet alleen mijn vrouw nog overtuigen. Die ziet dat wat minder zitten.

De echte vraag

De grootste uitdaging is de klantvraag goed kunnen verstaan, ook al heeft de kant de vraag nog niet helder. Dan is het echt een kunst om goed door te vragen, te luisteren naar de klant maar ook laten zien waar het echte probleem zit. Dat is een moeilijk proces, maar als je dit goed hebt gedaan en alles klopt aan het eind, dan ben ik echt supertrots!”

Fabienne van Tol
Recruiter

What's your Challenge?