Werken als Designer

“Met mijn user experience designs de juiste snaar raken.” Lisanne, werkzaam als Designer.

"Design en innovatie gaan hand in hand. Daar ben ik echt van overtuigd. Ik wil mijn visie op design principes graag gebruiken om een beter dan perfect product voor de klant te ontwikkelen. Verder vind ik data en design ook een interessante combinatie. Data is populair en hoe kun je dit als bedrijf zichtbaar maken en er goed op inspelen. Ik heb een keer meegewerkt aan een applicatie die realtime werd ingezet op event. Met een druk op de knop konden we inspelen op kleinere dingen zoals wachttijden in het restaurant, geluid dat te hard stond in een zaal of toiletten die niet ok waren. Heel veel kleine dingen die je normaal niet hoort, maar wel optellen in een online beoordeling of een herhaalbezoek bepalen.

Design bepaalt het gebruik

Ik wil echt heel goed worden in wat ik doe. Design kan heel erg belangrijk zijn in de werkwijze van klanten en het succes van een tool bepalen, daarom is het belangrijk om vanaf het eerste moment mee te denken. Vaak weet de klant ook nog niet wat daar precies in moet komen. Ik wil weten wie er mee gaat werken, waar het voor gebruikt wordt. Dan zoek ik een stijl die erbij past en ga in gesprek met developers. Verscheidenheid aan collega’s en klanten vind ik interessant bij Macaw. Ik denk dat het belangrijk is om divers beeld te behouden, ik wil mij niet blind staren op één product.

Meteen bij Heineken presenteren

“Ik werk pas sinds mei bij Macaw en ik zou rustig aan starten door mee te kijken met lopende projecten. Ik mocht een schets maken voor een managementtool, die vonden ze goed en ik mocht meteen mee naar Heineken om een presentatie te geven. Ze waren enthousiast en ik mag ermee aan de slag. Dat vind ik zo gaaf aan Macaw.

Ik speel in 2 bandjes en maak gitaren

Ik houd van veelzijdigheid. Naast werk maak ik graag muziek en speel ik in twee bandjes, zowel zang, gitaar en piano. Het ene bandje is meer rock en de andere funk. Ik maak ook eigen gitaren, mijn vriend heeft een bedrijf hierin opgezet. We gaan met een stemvork naar de houthandel en hoor dan welk hout hiervoor goed is. Knoesten weren geluid af en dat kan hoog of laag geluid beïnvloeden.

Onderscheid bij Macaw

Ik had meerdere aanbiedingen liggen van soortgelijke bedrijven, maar Macaw heeft een bredere dienstverlening. Juist de samenwerking en het leren van andere disciplines vind ik interessant en dat is juist waar Macaw zich in onderscheid.”
Fabienne van Tol
Recruiter

What's your challenge?