Macaw.nl/Inspiratie/Blogs/Macawer bij productteam van Microsoft Synapse

Henko Kors over zijn bijdragen binnen het productteam van Microsoft Synapse

Macaw was als enige Nederlandse partner betrokken bij de ontwikkeling van Azure Synapse, binnen het productteam van Microsoft. Azure Synapse combineert datawarehousing in de cloud en big data-analyses in één service. Henko Kors vertelt meer over zijn bijdragen. “Deze manier van samenwerken is echt voor herhaling vatbaar.” .

synapse microsoft

Hoofddorp, 17 juni – Vandaag presenteert Microsoft wereldwijd Azure Synapse, een uitgebreide service die data analytics en data warehousing in de cloud combineert. Microsoft laat tijdens het Data & AI Virtual Summit relevante use-cases zien, van klanten en van Macaw als Microsoft partner. Henko Kors, Technology Consultant Data & Analytics bij Macaw, was bij de ontwikkeling van deze splinternieuwe dienst betrokken. Daarmee was Macaw de enige Nederlandse Microsoft-partner binnen het productteam.

Hoe de samenwerking voor Azure Synapse tot stand kwam? Kors: “Dat liep via de Azure Advisory Group, een community van klanten en partners die Microsoft steeds feedback geven over Azure. Binnen deze Azure Advisory Group zijn ook de productmanagers van Microsoft actief. Op die manier horen zij, uit de eerste hand, over suggesties voor het door-ontwikkelen van bestaande Microsoft Azure-producten en initiëren zij nieuwe services en ideeën. Via de Azure Advisory Group ben ik ongeveer een jaar geleden één-op-één benaderd door Microsoft Corporation vanuit Redmond, Washington. Of ik het leuk zou vinden om mee te helpen aan een specifieke feature binnen de nieuwste versie van Azure Synapse. Hiermee worden data-ecosystemen van organisaties intern veel toegankelijker, om zo meer uit alle aanwezige data te kunnen halen.”  Kors gaf aan daar wel in geïnteresseerd te zijn. “Erg gaaf, om vanuit het hoofdkantoor gevraagd te worden natuurlijk. Vanuit Macaw heb ik vervolgens de mogelijkheid gekregen om dit te gaan doen.” 

Vooroplopen in innovatie

Wekelijks belde Kors in met het productteam van Microsoft Azure Synapse, om het over de voortgang van de ontwikkelingen te hebben. Maar ook om de feedback van de klant, waar de exclusieve private preview van Azure Synapse werd geïmplementeerd en uitgerold, door te nemen. Kors: “Op deze manier zijn wij met Macaw in staat geweest om een van onze klanten, nog voordat de release wereldwijd beschikbaar was, met behulp van de allernieuwste technologie te ondersteunen.”   

 Innoveren en daarin vooroplopen: aspecten die maken dat Kors veel energie kreeg van zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van Azure Synapse. “De klant, Microsoft en ik liepen met een positieve en innovatieve mindset door dit traject heen. We hebben voornamelijk naar de mogelijkheden van deze allernieuwste technologie gekeken en deze kans met beide handen aangegrepen.” De klant is nu in staat om nóg meer data uit de organisatie te halen, deze te analyseren en hierover te rapporteren.    

UX

Vooral op het vlak van user experience (UX) en user interface (UI) heeft Kors concreet zijn bijdragen geleverd. Kors: “Ik vind dat als je belooft dat je eenvoudig én snel query’s kunt draaien op data vanuit allerlei bestandtypen, dat dit dan ook daadwerkelijk gemakkelijk en snel moet gaan. Dat je een file maar aan hoeft te klikken om dit voor elkaar te krijgen. Ik zat dus op de gebruikerservaring en de beheersbaarheid. Dat vinden wij als Macaw belangrijk en dat past goed bij mij. In mijn ogen moet de IT die we ontwerpen altijd adoptie-gedreven zijn. Wanneer je iets moois hebt ontwikkeld, waar niemand mee kan of wil werken, dan heb je er als organisatie uiteindelijk helemaal niets aan.” 

Doorlopende samenwerking

Vanaf vandaag is Azure Synapse wereldwijd beschikbaar, maar dit betekent niet dat het contact met Redmond hiermee tot een einde komt. “We zijn allemaal van mening dat deze manier van samenwerken echt voor herhaling vatbaar is”, aldus Kors. Inmiddels komen er alweer enkele andere projecten op gang. “Rondom data catalogs en unified data access control”, licht hij een tipje van de sluier op, zonder verder in detail te treden. “Om onze klanten het beste te kunnen helpen, is het belangrijk om continu op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van technologie: dáár gaat het uiteindelijk om.”   

 Waar ook de collega’s van Kors – en daarmee Macaw als gehele organisatie – stappen mee vooruit kunnen zetten. “Door middel van kennissessies zorgen we ervoor dat de kennis die ik heb opgedaan, zoals met Azure Synapse, verder binnen Macaw verspreid wordt. Op deze manier blijven we op technologisch vlak steeds vooroplopen.”   

Benieuwd naar Macaw als werkgever? 

Bekijk vacatures
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact