Macaw.nl/Inspiratie/Blogs/Microsoft Azure Synapse: datawarehousing en data analytics in één handige tool

Microsoft Azure Synapse: datawarehousing en data analytics in één handige tool

azure synapse

Microsoft Azure Synapse: een combinatie van opslag van bedrijfsgegevens in de cloud en big data-analyses in één. Macaw was als enige Nederlandse partner betrokken bij de ontwikkeling van het product als onderdeel van het internationale productteam. Hoe kijkt Macaw aan tegen deze nieuwe alleskunner? En wat is de toegevoegde waarde voor bedrijven?

Verzameling krachtige cloud services

‘Een grenzeloze analyseservice met een ongeëvenaarde tijd tot inzicht.’ Zo noemt Microsoft het nieuwe Azure Synapse zelf. Synapse omvat in feite een verzameling krachtige en vertrouwde cloud services. Deze zijn samengevoegd voor bedrijven die serieus aan de slag willen met datawarehousing, data analytics en AI. Synapse is de uniforme cloud analytics omgeving of schil die al deze mogelijkheden samenvoegt.

Synapse komt tegemoet aan de wensen van alle bedrijven die meer waarde uit hun data willen halen. Goede redenen om te starten met een serieuze data analytics-aanpak zijn bijvoorbeeld om je klanten gedetailleerder in kaart te brengen (360 graden klantbeeld), uit te vinden wat je next best steps zijn of trends te ontdekken in je data.

“Vraagstukken van onze klanten gaan momenteel juist niet alleen over technologie, maar over de organisatie in combinatie met technologie om vele malen sneller en efficiënter waarde uit data te halen.” – Kai van den Berg, Principal Consultant Data & Analytics 

Azure Synapse Analytics: meer en sneller inzicht in je data

Analytics in de cloud bestaat inmiddels al jaren, maar Synapse voegt daar met Azure Synapse Analytics een aantal belangrijke voordelen aan toe. De time to insight is serieus verkort: er zijn minder stappen en dus minder tijd nodig om uit brondata relevante inzichten op te doen. Het is schaalbaarder en flexibeler. En het biedt daardoor een efficiëntere en gebruiksvriendelijker manier om met grote hoeveelheden data om te gaan. Naast al deze ‘paardenkrachten’ onder de motorkap heeft Microsoft ook veel aandacht besteed aan UX, zodat ook werkelijk iedereen ermee kan werken. Daarbij is het meer dan alleen een tool: het is ook de database eronder en alle services er omheen.

Goede integratie met Power BI en Power Apps

Zoals we gewend zijn van Microsoft-toepassingen voegt Azure Synapse zich prima in de rest van het landschap. Bovendien biedt het een goede integratie met tools uit het Power Platform (zoals Power BI en Power Apps) of voor Machine Learning toepassingen. Daarmee kunnen bedrijven aanzienlijk meer inzichten uit hun gegevens vergaren en machine learning-modellen toepassen op al hun intelligente apps. Met Azure Synapse kun je ongelimiteerd grote en zware berekeningen uitvoeren. Daarmee gaat het een stap verder dan PowerBI.

Azure Synapse Analytics en AI-as-a-service

Azure staat bekend om zijn mogelijkheden om de kosten als gebruiker goed in de hand te houden. Dat geldt dus ook voor Synapse. Naargelang je behoeftes, kun je services opschalen of juist afschalen. Het raakt daarmee aan de essentie van de cloud: de goede schaalbaarheid, met daaraan gekoppeld de mogelijkheid om kosten te besparen.

Wil jij ook datagedreven werken?

Data omzetten in inzicht? Hoe je dit eenvoudig doet met Azure Synapse Analytics lees je in het whitepaper.

Lees het whitepaper
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact