Macaw.nl/Events/Getting started/Migreer succesvol van Power BI Premium capaciteit naar Fabric capaciteit

Migreer succesvol van Power BI Premium capaciteit naar Fabric capaciteit

Bereid je voor op de transitie van Power BI Premium naar Fabric-capaciteiten en ontdek de voordelen van onze geautomatiseerde migratietool.

De transitie van Power BI Premium-capaciteiten naar Fabric-capaciteiten is in volle gang. Dit betekent een verandering in de manier waarop je rekencapaciteit beheert en afneemt, aangezien Fabric-capaciteiten alleen via een Azure-abonnement beschikbaar zijn. Microsoft heeft aangekondigd dat Power BI Premium-capaciteiten worden uitgefaseerd. Het is tijd om in actie te komen en je voor te bereiden op deze belangrijke migratie. Is jouw organisatie klaar voor deze stap?

Uitfasering van Premium-capaciteiten 

Je hebt de aankondiging van Microsoft eerder dit jaar misschien gezien. Power BI Premium-capaciteiten worden uitgefaseerd en zijn vanaf 1 juni niet langer beschikbaar voor aankoop. Het Power BI Premium-capaciteit licentie type zal worden vervangen door Fabric-capaciteiten die in Azure draaien, om een enkel type rekencapaciteit te hebben voor alle Fabric- en Power BI-oplossingen. 

Aan het einde van je huidige Microsoft-contract kun je je Premium-capaciteiten niet meer verlengen en ben je daarom gedwongen om al je werkruimtes naar de Fabric-capaciteiten te migreren. Nu kan het zijn dat je als Power BI / Fabric Service-beheerder nog een of meerdere Premium-capaciteiten in je omgeving hebt. 

Fabric capaciteit 

Ben je volledig op de hoogte van de verschillen tussen P-SKU’s en F-SKU’s? Er zijn namelijk verschillende verschillen in deze capaciteitsgroottes. Zo is het bijvoorbeeld veel eenvoudiger geworden om capaciteiten te schalen met F-SKU’s, aangezien je gemakkelijk kunt op- en afschalen met capaciteiten op basis van betalen-naar-gebruik. Echter, deze komen ook met een prijs en zijn veel duurder dan wat je gewend bent te betalen voor de P-SKU-capaciteiten. Gereserveerde instanties kunnen je helpen de prijs aanzienlijk te verlagen met ongeveer 40%. Bovendien is het startpunt om een capaciteit te gaan gebruiken veel betaalbaarder met F-SKU’s, aangezien ze beginnen bij een lagere prijs en kleinere rekenkracht. 

Tegelijkertijd zijn er verschillende functies zoals onbeperkt content delen, netwerkisolatie-opties en co-pilot die alleen beschikbaar zijn op de grotere capaciteiten. Weet je zeker of je deze echt nodig hebt? Of is een kleinere capaciteit voldoende voor jouw gebruik en kan de migratie zelfs leiden tot kostenbesparing? 

Is jouw organisatie klaar voor de migratie?  

Ben je, als Power BI / Fabric Service-beheerder, klaar om met je migratie te beginnen? Er kan veel handmatig werk bij komen kijken als je alles zelf moet doen. Daarom heeft Macaw een migratietool ontwikkeld die je migratie vergemakkelijkt en automatiseert. 

Deze gestandaardiseerde oplossing begint met een intake, waarin we een overzicht krijgen van je huidige opzet van Premium-capaciteiten, ten samen met het verkennen van de behoeften voor deze capaciteiten in de huidige configuratie. 

Ten tweede komen we met een plan om je capaciteiten te migreren. Bijvoorbeeld het een een-op-een vervangen van P-SKUs voor F-SKUs met dezelfde omvang – of passen meerdere kleinere capaciteiten misschien beter bij je gebruikssituatie om bijvoorbeeld cross-charging te vergemakkelijken of zware capaciteitsbelasting te isoleren. 

Na bevestiging van het plan voeren we de migratie uit door de nieuwe Fabric-capaciteiten te implementeren. Ook wijzen we automatisch alle bestaande werkruimtes opnieuw toe aan de nieuw gecreëerde capaciteiten. Als laatste onderdeel voeren we enkele tests en validaties uit om te bevestigen dat de migratie succesvol is uitgevoerd. 

azure fabric

Wacht niet en start nu!  

Hoewel je huidige contract misschien nog niet afloopt, is dit het moment om te beginnen! Krijg inzicht in de huidige setup, heroverweeg de configuratie en maak gebruik van ons advies en onze expertise over je capaciteitsconfiguratie. 

Neem contact op met Macaw om te bespreken hoe de gestandaardiseerde migratie aan jouw behoeften kan voldoen. 

Klaar om te migreren?
Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Direct contact
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact