Macaw.nl/Actueel/Nieuws/Interview met de MVP’s van Macaw

Interview met de MVP’s van Macaw

Sinds 1 december zijn onze collega’s Dave en Rebekka bekroond met de felbegeerde Microsoft-MVP status! Hoog tijd om ze in het zonnetje te zetten. In dit artikel stellen we onze Most Valuable Professionals een paar vragen.

macaw microsoft mvp
Macaw is sinds 1 december twee Microsoft Most Valuable Professionals (MVP’s) rijker. Van harte gefeliciteerd aan onze collega’s Dave Ruijter en Rebekka Aalbers!

Een bijzondere prestatie, want Microsoft MVP word je niet zomaar. Daarvoor is niet alleen diepgaande kennis van Microsoft producten nodig, maar ook een stuk leadership binnen de Microsoft-community. Zo klimmen Dave en Rebekka beiden regelmatig de pen in om te bloggen en tweeten over de nieuwste ontwikkeling binnen hun expertisegebied, en reizen ze stad en land af om anderen te inspireren vanaf het podium op verschillende events en usergroups.

Om hun MVP-schap te vieren zetten we ze vandaag in het zonnetje en stellen we hen hier een paar vragen. Waar zijn ze het meest trots op en wat zijn de gouden tips om MVP te worden?

Dave Ruijter, Data & Analytics Consultant | MVP in de categorie: Data Platform

Gefeliciteerd! Wat doet deze benoeming persoonlijk met je?
Ik ben erg trots, het is een mooie bekroning op de afgelopen jaren. Het geeft voldoening dat Microsoft je waardevol vindt en mijn bijdrage aan de community wordt gewaardeerd!

Wat maakt jou nu bijzonder? Wat betekent het MVP-schap voor de klant?
Als MVP heb ik directe communicatie met de Microsoft product teams. Daar profiteert ook de klant van. Ik kan de feedback van, en ervaringen bij de klant doorgeven. Zo kunnen zij de producten en diensten beter aanpassen naar de behoefte van de klant.

Waar ben je het meeste trots op? Noem 1 hoogtepunt op weg naar het behalen van deze award?
Dat is de Power BI Cheat Sheet. Een PDF bestand met best-practices en tips, die online beschikbaar is en al meer dan 20.000 keer is gedownload. Ik ben nu met de community bezig om hem te vertalen en hij is al in 4 talen beschikbaar! Download de Power BI cheatsheet hier.

Heb je gouden tips voor andere mensen die Microsoft MVP willen worden?
Focus niet alleen op diepgaande kennis van de tools van Microsoft. Veel belangrijker is dat je anderen wilt helpen, dat je enthousiast bent en een positieve bijdrage levert aan de community.

Hoe heeft Macaw jou hierbij geholpen?
Macaw helpt me door de ruimte en flexibiliteit te bieden om mij te ontwikkelen. Ik krijg de vrijheid om me voor te bereiden op grote evenementen waar ik als spreker sta.

Tot slot, wat verandert er nu als MVP-er?
In de basis verandert er niets. Ik blijf spreken, mijn blogs delen en mijn bijdrage leveren aan de community, net zoals de afgelopen jaren. Als MVP ga je nog intensiever met de product teams van Microsoft samenwerken. Ik kijk daar naar uit!

Rebekka Aalbers, Technical Consultant | MVP in de categorie: Business Applications

Gefeliciteerd! Wat doet deze benoeming persoonlijk met je?
Ik ben echt heel trots. Deze award geeft je erkenning.

Wat maakt jou nu bijzonder? Wat betekent het MVP-schap voor de klant?
Mijn geloofwaardigheid wordt hiermee versterkt. Mircosoft bevestigt hiermee dat ik mijn werk heel goed doe. Als MVP sta je heel dicht bij de Mircosoft product teams. Ik kan dus zaken dicht bij de bron aankaarten. Daar heeft de klant baat bij.

Waar ben je het meeste trots op? Noem 1 hoogtepunt op weg naar het behalen van deze award?
Ik kan niet echt een specifiek moment noemen. Afgelopen periode heeft mij vooral veel gebracht. Ik was bijvoorbeeld geen publieke spreker. Ik ben het gewoon gaan doen en ik bleek er goed in te zijn. Dat geldt ook voor het organiseren van een user group en betrokken zijn bij evenementen.

Heb je gouden tips voor andere mensen die Microsoft MVP willen worden?
Kies een onderwerp waar je enthousiast over bent. Je moet er plezier in hebben en houden. Want je besteedt er veel tijd aan, niet alleen op het werk maar ook thuis. En dat is niet erg als je iets kiest waar je gepassioneerd over bent.

Tot slot, hoe heeft Macaw jou hierbij geholpen?
Macaw heeft mij voornamelijk tijd en ruimte gegeven om aanwezig te zijn bij evenementen en het voorbereiden van evenementen.

Dave en Rebekka volgen op social media?

Ook werken bij Macaw? Bekijk onze vacatures.

Vacatures
Macaw denkt graag mee

What's your challenge?

Wij helpen je graag bij het creëren van onvergetelijke klantervaringen en verhoogde medewerkersproductiviteit. Weten hoe? Maak een afspraak of bel ons.

macaw nederland contact