Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw stelt raad van commissarissen aan

Macaw stelt raad van commissarissen aan

Ervaren digitaliseringsexperts en -strategen helpen Macaw bij het uitvoeren van de groeistrategie.

Hoofddorp, 14 september 2022 – Vandaag maakt Macaw zijn raad van commissarissen bekend. De raad bestaat uit voorzitster Sabine Fischer en de leden Floris van Heijst en Emily Jeffries. Zij zullen de uitvoer van de bedrijfsactiviteiten en de groeistrategie ondersteunen en het management van Macaw adviseren. 

Sabine Fischer was meer dan zeven jaar lid van de raad van bestuur van Aareon AG, een van Europa’s toonaangevende Software-as-a-Service aanbieders van ERP-systemen en digitale oplossingen voor de vastgoedsector. Zij was tevens lid van de raad van commissarissen van Aareon Nederland, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Fischer heeft uitgebreide internationale ervaring met bedrijfstransformaties en post-fusie integratie, alsook met de succesvolle implementatie van digitaliserings- en groeistrategieën op directie- en bestuursniveau.

Floris van Heijst is vicepresident voor de DACH-regio bij Alight Solutions, een toonaangevende aanbieder van cloud-gebaseerde HCM- en (managed) payroll-oplossingen. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT-sector en werkte bij diverse internationale softwarebedrijven. Voor Microsoft in Duitsland was hij verantwoordelijk als general manager voor midmarket, Dynamics en partners. Vóór zijn twaalf jaar bij Microsoft was hij onder andere country manager bij Peoplesoft (nu Oracle) en Sybase (nu SAP). Naast zijn uitgebreide SaaS- en cloudexpertise is hij een internationaal ervaren leider en expert in het implementeren van groei- en go-to-market-strategieën.   

Emily Jeffries is partner bij Avedon Capital Partners, een private equity investeerder in kleine tot middelgrote bedrijven in de Benelux en Duitsland, en sinds februari 2021 een investeerder in Macaw. Zij heeft uitgebreide internationale ervaring met strategische projecten door haar werk bij McKinsey & Company en Avedon. Zij richt zich op investeringskansen met een hoog potentieel en heeft een succesvol track record in fusie- en overnameprojecten. Jeffries behaalde een MSc-graad in wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam en een MBA aan de Universiteit van Oxford.

Ervaring en expertise

Bij de samenstelling van de raad van commissarissen speelden, naast de kennisgerelateerde eisen voor individuele leden, de volgende vaardigheden en ervaring een rol:

  • Ruime ervaring op het gebied van digitale transformatie.
  • Brede expertise in IT-technologie, van data tot beveiliging.
  • Brede expertise in creatieve en digitale marketingdiensten.
  • Ervaring met de ontwikkeling en motivering van werknemers.

Van de leden wordt verwacht dat zij Macaw steunen bij de tenuitvoerlegging van de Macaw 25-groeistrategie, met als doel het bedrijf te positioneren tussen toonaangevende Europese bedrijven.

DACH-regio en Nederland

Macaw is gevestigd in Nederland, Duitsland en Litouwen. De leden van de raad van commissarissen zijn verspreid over de DACH-regio en Nederland. Jeffries is gevestigd in Amsterdam, Van Heijst, die geboren en getogen is in Nederland, woont sinds 20 jaar in Zwitserland en Fischer in Duitsland. 

Belangrijke stap voor onze groeiambitie

“De vorming van de raad van commissarissen is een volgende belangrijke stap in het realiseren van onze groeidoelstellingen”, benadrukt William van der Pijl, CEO van Macaw. “De onafhankelijke en externe zienswijze van elk lid van de raad van commissarissen, samen met de uitgebreide ervaring bij internationale IT-bedrijven, de hoge staat van dienst, de kennis evenals de contacten, zijn voor ons van grote waarde. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en een verdere diversificatie van ons managementteam.”  

Strategische Partners in Digital Transformation

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. 

Lees meer
Macaw | Digitale Partner

Your guide in the Era of AI

Al meer dan 30 jaar is Macaw een pionier op het gebied van innovatie en technologie. Als jouw gids in the Era of AI, zetten we ons in om jouw organisatie te transformeren, future-proof te maken en sterk onderscheidend vermogen te creëren. We maken je succesvol door het leveren van innovatieve strategieën en oplossingen door de combinatie van data, technologie en creativiteit. Ons team heeft een bewezen track record bij bedrijven als Heineken en VGZ. Benieuwd in welke sleutelgebieden wij met marktleiders investeren om de kracht van AI te versnellen?

Contact