Macaw.nl/Inspiratie/Nieuws/Macaw trekt investeerder aan om groeistrategie te realiseren

Macaw trekt investeerder aan om groeistrategie te realiseren en unieke bedrijfscultuur te behouden

Bekijk het interview met William van der Pijl, CEO van Macaw, waarin hij meer vertelt over onze groeiambities met investeerder Avedon Capital Partners, onze bedrijfscultuur en de kansen in de markt.

William van der pijl macaw

Hoofddorp, 22 februari 2021 – Macaw, toonaangevend leverancier van digitale diensten, maakt vandaag bekend dat private equity firm Avedon Capital Partners in het bedrijf gaat investeren. Dankzij deze samenwerking kan de ‘Great Place to Work’-onderneming zijn ‘Macaw 25’-groeistrategie uitvoeren. Het doel van deze strategie is een toonaangevende Europese speler te worden die klanten toegevoegde waarde biedt met Microsoft- en Sitecore-technologie.

Macaw staat voor succesvolle implementaties en diensten op het gebied van digitale marketing en e-commerce, data en AI, werken in de cloud, en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Dankzij de specialisatie in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore kunnen klanten als Heineken, Eneco, Henkel en Vorwerk, profiteren van eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 350 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Nederland heeft Macaw kantoren in Duitsland en Litouwen. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2025 in meerdere Europese landen actief te zijn en het team uit te breiden naar in totaal 1000 mensen.

Internationale groei

Macaw wil zijn internationale expansie voortzetten via zowel autonome groei als acquisities, waarbij uitbreiding in de DACH-regio de eerste prioriteit heeft. Met de steun van Avedon Capital Partners kan Macaw een buy-and-build-strategie volgen om nieuwe markten te betreden met een schaalbare lokale ‘footprint’. De focus zal liggen op Microsoft- en Sitecore-specialisten met een speciale focus op data, customer experience-oplossingen en bedrijfsapplicaties.

Unieke bedrijfscultuur en DNA

Macaw heeft een bijzondere bedrijfscultuur die sterk gericht is op de medewerkers naast de focus op klanten. Niet alleen door hen veel verantwoordelijkheid en vertrouwen te geven en door respect te tonen, maar ook door een werkomgeving te creëren waarin samenwerking, leren, authenticiteit, vitaliteit en het behalen van succes centraal staan. Deze cultuur is ontstaan door het combineren van diverse disciplines, zoals advies, creatie, technologie en data. En kenmerkt zich door vakmanschap, toewijding en passie. Macaw’ers zijn ambitieuze doorzetters die houden van een uitdaging en gaan voor het beste resultaat. De slogan van het bedrijf is dan ook ‘challenge accepted’. Het combineren van de beste technologie met de beste mensen – aangevuld met een extra dosis creativiteit, passie, expertise en verbondenheid – creëert een sterke basis voor succes.

Succesvol en duurzaam bedrijf

William van der Pijl, CEO van Macaw, licht toe: “We willen meer klanten ondersteunen met hun digitale transformatie en willen ze helpen succesvol te zijn met onze oplossingen en diensten. In Avedon Capital Partners hebben we een goede partner gevonden om onze internationalisering te versnellen en tegelijkertijd onze unieke cultuur te behouden. Met de nodige aandacht en zorg zullen we specialisten met dezelfde mindset selecteren om samen een succesvol en duurzaam bedrijf op te bouwen. Klanten kunnen hierdoor profiteren van zowel diepere en bredere vakkennis als een breder geografisch bereik.”

Ronald van Es, CFO van Macaw, voegt daaraan toe: “We zijn erg blij dat we onze groei en prestaties kunnen voortzetten in een vertrouwensvolle omgeving waarin onze mensen zich geïnspireerd en veilig voelen en trouw aan zichzelf kunnen zijn. We zijn bezig met een nieuwe reis van groei om een toonaangevende innovator te blijven en onze sterke focus op werknemers en klanten te behouden.”

“We zijn verheugd deel uit te maken van het indrukwekkende groeipad van Macaw”, zegt Emily Jeffries, Investment Director bij Avedon Capital Partners. “In deze snelgroeiende markt is talent schaars. Macaw heeft een cultuur en werkomgeving gecreëerd die getalenteerde mensen aantrekt en behoudt. Deze uitstekende werknemerspropositie, in combinatie met sterke technische capaciteiten, plaatst Macaw in een goede positie om verder te profiteren van de grote vraag die we in de markt zien. We zijn onder de indruk van de waardering die klanten en partners zoals Microsoft en Sitecore hebben ten aanzien van de technische capaciteiten en de manier van werken van Macaw. De uitstekende reputatie zal het groeimomentum blijven aanwakkeren.”

Over Avedon Capital Partners

Avedon Capital is een toonaangevende private equity investeerder in kleine tot middelgrote bedrijven in de Benelux en Duitsland. Avedon investeert in ondernemingen met sterke oprichters/ eigenaars of managementteams en onderscheidende en ambitieuze groeiplannen die een stap voorwaarts vereisen. Het team van Avedon is gevestigd in Amsterdam en Düsseldorf en heeft een beheerd vermogen van meer dan €1 biljoen. Via speciale sectorteams zoekt Avedon naar kansen in niches binnen vier sectoren: i) Software & Technology; ii) Business Services; iii) Smart Industries; en iv) Consumer & Health. In de loop der jaren heeft het team 26 groeiende bedrijven ondersteund op het vlak van strategie, nationale en internationale omzetgroei, human capital en operationele verbeteringen. Avedon heeft een sterk track record als het gaat om ondersteuning van groei en om waardecreatie. Voor meer informatie, zie AvedonCapital.com.

Over Macaw

Digitale dienstverlener Macaw helpt grootzakelijke bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing en e-commerce, data en AI, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Macaw is gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 350 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar ook vanuit kantoren in Duitsland en Litouwen klanten als Heineken, Eneco, Henkel, Vorwerk helpen succesvol te zijn. De voorliefde van Macaw voor uitdagingen zorgt voor een unieke bedrijfscultuur. En het bedrijf staat al jaren hoog op de ranglijst van Great Place to Work. Lees meer over Macaw.

PARTNERSHIPS

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships? 

microsoft partners
Contact